Eng

Es

It

Sp

Зелено светло за нову трасу приступне саобраћајнице

Зелено светло за нову трасу приступне саобраћајнице

Последња у 2019. години, 33. редовна седница Скупштине општине Горњи Милановац, која је на дневном реду имала 23 тачке, одржана је јуче. Већину тачака чинили су планови рада и финансијски планови јавних предузећа и установа општине Горњи Милановац, које су одборници једногласно подржали.

Председник општине Дејан Ковачевић је истакао да су све теме које су биле најзначајније за нашу општину, прошле све скупштинске процедуре и добиле зелено светло милановачке скупштине.

„Што се тиче свих планираних одлука оне су добиле зелено светло од Скупштине општине. Морам овом приликом да похвалим одборнике владајуће већине који су долазили на сваку седницу Скупштине општине. Они који нису долазили, а који су све ово време примали новац од грађана милановачке општине, нерадећи свој посао, на њима је да одговоре у неком предстојећем периоду зашто то нису радили“ – казао је председник Ковачевић.

Одборници су једногласно усвојили и Предлог одлуке о изради измене и допуне Плана генералне регулације за насељено место Горњи Милановац „Горњи Милановац 2025“, као и предлог Одлуке о изради измене и допуне Плана детаљне регулације за нову радну зону „Срчаник“ у Клатичеву.

„ Једна од најзачајнијих тачака које смо данас имали је промена плана генералне регулације, када је у питању приступна саобраћајница. Са овим смо добили зелено светло од СО Горњи Милановац да приступна саобраћајница може проћи комплетном новом трасом, и да треба тај један део радне зоне „Срчаник“ узети у обзир, с обзиром на то да она пролази баш кроз радну зону, и то су данас биле измене. ЦИП је при крају пројектовања, тако да ја очекујем у наредних месец, месец и по дана да уђемо у преговоре око расписивања јавне набавке, како бисмо могли у грађевинској сезони почети са изградњом приступне саобраћајнице“, рекао је Ковачевић.

Председник Ковачевић се дотакао и теме изградње дворца Обреновића у Такову и истакао да је председник Републике Александар Вучић, представљајући грађанима Србије „Инвестициони план Србија 2025“ , у секцији туризам, споменуо да су одвојена средства за изградњу реплике дворца у Такову.

„Имамо идејна решења за дворац, сада ћемо кренути убрзано у израду пројектне документације као извођачког пројекта. Искрено се надам да ћемо ове године закопати први ашов и да ћемо кренути са изградњом дворца. То је веома значајна ствар за нашу општину. Радостан сам јер ћемо, поред тога што је то јако историјско и културно наслеђе наше општине, направити и реплику дворца Обреновића. То значи и развој туризма, тиме ћемо имати нешто од нових садржаја да понудимо туристима. Као што смо одвојили средства за градњу затвореног базена у Горњем Милановцу, отворених базена на Руднику плус Визиторског центра, најзначајнија ствар у целој причи је изградња дворца у Такову. Гледаћемо да у рекордном времену, с обзиром да су нам средства намењена и да ћемо их добити, изградимо дворац у Такову“, рекао је Ковачевић.

Председник Ковачевић је на самом крају заседања пожелео одборницима срећне новогодишње и божићне празнике, а све суграђане позвао да Нову годину проведу на Тргу кнеза Михаила, уз богат и садржајан програм.

Previous Новогодишњи коктел за представнике медија

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I