Председник Дејан Ковачевић уручио кључеве шест возила вд директору Дома здравља

Општина Горњи Милановац има интерес да примарна здравствена заштита буде доступна свима на читавој територији горњомилановачке општине. Без обзира на то што она више није у надлежности локалне самоуправе, већ у надлежности Министарства, руководство Општине одлучило је да Дому здравља Горњи Милановац донира шест возила и тиме допринесе бољем раду ове установе.
Кључеве је данас вршиоцу дужности директора Дома здравља, доктору Александру Чивовићу, уручио председник општине, Дејан Ковачевић.
– Ови аутомобили ће се користити за кућно лечење и патронажу, што значи да ћемо лекарима и медицинском особљу омогућити да, уз помоћ квалитетнијих возила, обилазе све пацијенте. Оно што смо радили у протеклом периоду, а то је обнова амбуланти на сеоском подручју, настављамо и у будућности. Од пре неколико дана поново ради амбуланта у Брђанима, у Бољковцима и Враћевшници потпуно смо средили амбуланте, а план нам је да и у наредном периоду исто урадимо и у Бањанима и на Руднику. Знате, нису увек финансије проблем, некада је проблем у кадровима, али ја сам уверен да ћемо ми уз помоћ Министарства здравља и вредних људи овде, у Дому здравља, наш задати циљ испунити. Желим дачеститам директору и свим запосленима у Дому здравља на новом возном парку и желим да га максимално искористе у добробит свих грађана општине Горњи Милановац – рекао је председник Ковачевић.
Доктор Чивовић је овом приликом рекао да је мисија Дома здравља квалитетнопружање здравствених услуга на примарном нивоу здравствене заштите, као и да квалитетне услуге и задовољног пацијента нема без ангажовања и мотивације здравствених радника.
– За лекаре и сестре који обилазе сеоске амбуланте и сеоско подручје, а ми у 62 села имамо 14 амбуланти, ова возила су ординација. Ми смо овом донацијом од Општине добили безбедније услове рада за људе који излазе на терен, сигурнији и извеснији и долазак у кућу пацијента. Стари возни парк, који углавном користе сестре и лекари кућног лечења и поливалентне патронаже, већ су дотрајали и били су зрели за замену. Тако да ћемо ми овим занављањем возног парка додатно мотивисати раднике да свој посао обављају на најбољи могући начин- изјавио је вд директора Дома здравља, доктор Александар Чивовић.

У протекле две године Дом здравља Горњи Милановац добио је два санитета од Министарства здравља и једно комби возило које се користи за превоз пацијената који иду на дијализу, тако да тренутно располаже са укупно 10 возила.

Previous СВЕЧАНА СЕДНИЦА ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ И УРУЧЕЊЕ НАГРАДА ДОБИТНИЦИМА ПРИЗНАЊА