Председник обишао радове на изградњи канализације у Железничкој улици

У оквиру инфраструктурних радова на подручју општине Горњи Милановац у току је изградња кишне канализације у Железничкој улици, која из Опште болнице треба да се укључи у Глибића поток. Вредност ових радова је 5 милиона динара, а средства је обезбедила Општина Горњи Милановац по савету Канцеларије за управљање јавним улагањима. Према речима председника Ковачевића, након завршетка ових радова следи наставак друге и треће фазе радова на реконструкцији Опште болнице.

–  Оно што желим још да најавим је да ћемо у току овог лета радити кружни ток код бивше продавнице IDEA и да ћемо радити комплетну реконструкцију Таковске улице заједно са 1300 каплара, тачније од зграде Општине, па до „Снаге“. Када будемо завршили те радове видећемо са Путевима Србије и са  надлежним Министарством како да спојимо ту деоницу са приступном саобраћајницом да бисмо, када се приступница заврши, укинули теретни саобраћај који пролази кроз град. На тај начин, теретњаци би ишли само приступницом ауто-путу, а добили бисмо потпуно нову саобраћајницу од Срчаника до града, коју би користила само лака возила. Имаћемо квалитетну инфраструктуру у наредном периоду и трудићемо се да све оно што смо зацртали ове године од великих и капиталних инфраструктурних пројеката и урадимо – рекао је председник општине.

Ковачевић је додао још да је Општина расписала јавне набавке за одређене улице и локалне и некатегорисане путеве на сеоском подручју и да креће права грађевинска сезона када су у питању радови на реконструкцији и изградњи на територији Горњег Милановца.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Обележен Дан победе над фашизмом