Eng

Es

It

Sp

Председник општине Дејан Ковачевић званично примио дужност од досадашњег председника општине Милисава Мирковића

Председник општине Дејан Ковачевић званично примио дужност од досадашњег председника општине Милисава Мирковића

Званична примопредаја дужности председника општине Горњи Милановац између новоизабраног председника општине Дејана Ковачевића и досадашњег председника општине Милисава Мирковића извршена је данас у кабинету председника општине Горњи Милановац.

На конференцији за медије, која је тим поводом организована, председник општине Дејан Ковачевић изјавио је да је приликом примопредаје дужности са досадашњим председником општине Милисавом Мирковићем имао конструктиван дијалог током којег је упознат са текућим пословањем општине, са приоритетима и наслеђеним стварима које би требало што пре узети у разматрање, али и о наставку неких активности које су започете. „Овом приликом захваљујем се господину Мирковићу на врло коректној сарадњи после одржаних избора. Што се нас тиче, ми ћемо кренути планом и приоритетима како смо и најавили у предизборној кампањи, почев од реализације неких веома битних пројеката – приступне саобраћајнице, индустријске зоне, преко реорганизације локалне самоуправе, отварања канцеларије за пољопривреду и другачије организације канцеларије за локални економски развој. Морамо се позабавити и огромним проблемом примарне здравствене заштите и Дома здравља у Горњем Милановцу и у разговору са Министарством доћи до адекватних решења, а можда ће доћи и до припајања Дома здравља Општој болници с обзиром да наша општина броји мање од 50.000 становника. Хитно ћемо формирати радну групу која ће се бавити припајањем Јавног предузећа за путеве Јавном предузећу за изградњу, јер желимо да направимо једно стабилно и оперативно предузеће које може да одговори свим изазовима и преко тог предузећа биће обједињена сва градња инфраструктуре општине Горњи Милановац“, изјавио је Ковачевић. Он је истакао и да ће све започете инвестиције бити настављене, али да ће се претходно анализирати шта је урађено и која су то средства потребна за наставак радова.

Досадашњи председник општине Милисав Мирковић честитао је новоизабраном председнику општине Дејану Ковачевићу и пожелео успех у раду у наредном периоду. „Рађено је законито, одговорно и ефикасно, а то ће време показати. Посебно бих се захвалио на сарадњи грађанима општине Горњи Милановац, својим најближим сарадницима, Општинској управи на челу са начелницом Општинске управе и начелницима одељења који су носили и активности Општинске управе, али и многе инвестиције, јавним предузећима, установама, месним заједницама, школама, удружењима, а посебно привреди са којом смо успоставили изузетно добру сарадњу, државним органима, братским општинама, суседним општинама, средствима информисања и новинарима. Тренутно на рачуну Општине има 216.758.924,00 динара, код буџетских корисника нема доспелих неизмирених обавеза нити кредитних задужења, сви буџетски корисници имају позитивно пословање. Према завршном рачуну буџета за 2015. годину који ће разматрати Општинско веће и Скупштина општине, а који су благовремено сачиниле стручне службе, укупан суфицит износи око 250 милиона динара“, изјавио је Милисав Мирковић.

Previous Музеј рудничко-таковског краја у манифестацији „Музеји Србије десет дана од 10 до 10“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I