Председник општине обишао радове на изградњи затвореног базена у Горњем Милановцу

Радови на изградњи затвореног базена, највеће капиталне инвестиције општине Горњи Милановац и даље трају. По пројектној документацији рок завршетка радова предвиђен је у јануару 2024. године. Дејан Ковачевић, председник општине данас је обишао ово градилиште.

-Данас је најхладнији дан ове године и желим да честитам радницима који упорно раде како би се испоштовали рокови завршетка изградње затвореног базена. Још следећу седмицу ће можда имати проблем док се не постави комплетна столарија, а након тог следе унутрашњи радови. Према речима и надзорног органа и шефа градилишта очекивања су да ће се све завршити у задатом року. Лоше време једино може онемогућити извођење радова на партерном уређењу. До краја овог месеца стиже базенска техника, тако да се током децембра очекују убрзани завршни радови. Оно што ме радује јесте да ћемо имати комплетну опрему и технику и за део који ће имати хидромасажне каде, сауну итд. Поред тога имаћемо комплетно опремљен ресторан и летњу башту.  Приликом обиласка уочио сам да је и спољни базен потпуно уређен, мали дечији базен је такође завршен. У току су радови на филтер станици, ради се на замени крова и замени столарије, чиме ће се и овај део уклопити у комплетно нови изглед базена. Грађани Горњег Милановца могу бити срећни што ће добити овакав објекат, чија је цена изградње веома висока, тачније преко пет милиона евра што је капитални пројекат који ће остати и генерацијама које долазе- рекао је Ковачевић.

Превасходно циљ је да затворени базен поред грађана и спортских екипа буде на услузи деци, односно ученицима који ће у оквиру часова физичког на овом базену научити да пливају.

 КАБИНЕТ   ПРЕДСЕДНИКА   ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Одређен развојни буџет општине Горњи Милановац за наредну годину