Eng

Es

It

Sp

Председник општине угостио делегације пријатељских градова и општина

Председник општине угостио делегације пријатељских градова и општина

Поводом 23. априла, Дана општине Горњи Милановац, а ове године 165 година од оснивања вароши и 203 године од подизања Другог српског устанка у нашу општину стигао је велики број делегација пријатељских градова и општина из иностранства. Представник општине Дејан Ковачевић у згради Окружног начелства уприличио је свечани пријем за госте из иностранства и изразио велико задовољство што Горњи Милановац има велики број пријатеља у иностранству који се веома радо враћају у нашу општину. Председник је поздравио делегацију општине Травник из Федерације Босне и Херцеговине, госте из Херештија из Румуније, као и представнике Плевена из Бугарске. Из Македоније дошли су представници општина Кавадарци, Пробиштип и општине Куманово. На прославу Дана општине стигли су и гости из Словеније, општине Сежана и Словењ Градеци. У току дана очекује се долазак делегације Комуне Вефсн из Краљевине Норвешке, општине Сатрше из Словеније, представника Котора, Црна Гора, делегације општине Власеница из Републике Српске,као и делегација из Струмице, Македонија.

Председник је истакао да је прослава Дана општине, 165 година од оснивања вароши и 203 године од подизања Другог српског устанка прилика да сви заједно уживамо у нашем пријатељству и заједништву.

Домаћин је са својим гостима разменио пригодне поклоне и рекао да је веома поносан што наши пријатеља иностранства својим присуством величају ову нашу свечаност.

Previous Свечано отворено 14. међународни бијенале уметности минијатуре

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I