Eng

Es

It

Sp

Свечано отворено 14. међународни бијенале уметности минијатуре

Свечано отворено 14. међународни бијенале уметности минијатуре

Председник општине Дејан Ковачевић данас је свечано отворио 14. међународни бијенале уметности минијатуре. У Великој сали Дома културе уприличена је свечана церемонија и додела награда овогодишњим лауреатима.

У свом обраћању присутнима Ковачевић је истакао да је отвореност српске културе веома важна за регионалну и међународну сарадњу као и за представљање домаћој јавности садржаја модерне европске и светске културе: „Култура је значај чинилац економског развоја како локалне самоуправе, тако и једне земље. Локална самоуправа до сада је подржавала и пружала подршку развоју локалне културе и свим чиниоцима културе, а то ћемо наставити и у будућности. Горњи Милановац је један од ретких градова који активно улаже у културу, али не изостају ни резултати на којима ћемо и даље инсистирати.“

Председник је рекао да већ скоро три пуне деценије Милановчани уче, прихватајући законитости минијатуре како да средину у којој живе учине напреднијом и прогресивнијом: „Уметност минијатуре показује нам да на малом простору, осмишљеним потезима и квалитетним идејама може да се направи велико дело“.

Ковачевић је награђенима честитао, пожелео пуно успеха у будућности и изразио наду да ће поново своје радове излагати у Горњем Милановцу.

У име организационог одбора присутне је поздравила госпођа Јадранка Достанић, председница организационог одбора која је на почетку свог обраћања рекла да је ово јединствен и светски повод који окупља уметнике са свих континената: „Пред свима нама је уметничка манифестација коју смо градили заједно са уметницима двадесет седам земаља света, са триста двадесет два одабрана учесника и са око пет стотина уметничких дела у свим постојећим важећим областима ликовног, примењеног и уопште визуелног стваралаштва. Као организатори поносно истичемо да смо већ дубоко закорачили ка пуне три деценије трајања, ове, већ одавно престижне манифестације.“ Председница организационог одбора најавила је оснивање Музеја минијатура, као следећу велику мисију.

 

Previous РЕШЕЊЕ О ДОДЕЛИ ОПШТИНСКИХ НАГРАДА У 2018. ГОДИНИ

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I