Председник општине угостио милановачке привреднике

Председник општине Горњи Милановац, Дејан Ковачевић, угостио је најуспешније милановачке привреднике, директоре јавних предузећа и установа и представнике општинског руководства како би сумирали резултате пословне 2023. године која је на измаку. Присутнима се обратила Радмила Трифуновић, генерални директор компаније  Металац” која је по оцени Привредне коморе Србије добитница високе награде  „ Пословни лидер 2023’’ године.

– У 2023. години мало смо се покренули и могу да кажем да смо задовољни. Захваљујем се компанији Металац” за награду, која ми је пре свега указала част и дала могућност да покажем да посао могу да обављам онако како се од мене очекује. Хвала мом тиму, који је увек уз мене и свим 2100 радника који су све време били уз мене. То је заиста успех „Металца“ – изјавила је Радмила Трифуновић – генерални директор компаније „Металац” а.д.

Гост свечаног коктела био је Томислав Момировић, министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије.

– Горњи Милановац је препознатљив пре свега по привредницима, који су заиста успешни. Дивим се свима Вама и честитам Вам на томе што сте овај сјајни град уписали на мапи привредних центара, не само Србије, већ и југоисточне Европе. Желим да Вас замолим да наставите да градите Ваше личне каријере, Ваше компаније. Да градите боље сутра за све Ваше раднике и да заједно у наредним годинама будемо сведоци још већих успеха – рекао је да Томислав Момировић – министар унутрашње и спољње трговине.

Поздрављајући све присутне Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац је истакао:

– Све што смо најављивали после Привредног савета све се то касније и реализовало. Хвала господину Вукадиновићу који је био ту да стане на чело Привредног савета општине Горњи Милановац и да својим саветима помогне развоју и локалне самоуправе. Такође, хвала свим привредницима који учествују у свакој акцији која се дешава овде код нас. Без јаке привреде – не постоји јака локална самоуправа. Без 15 500 хиљада запослених у општини Горњи Милановац, ми данас не бисмо имали буџет који сада имамо. За пројектован буџет за следећу годину, једна цела милијарда долази од поврата од пореза на зараде. У локални буџет се слива милијарда коју Ваши запослени зараде, то је само део новца који ми добијамо, али то је скоро половина буџета. Када не бисмо имали такву сарадњу, то би био проблем за локалну самоуправу. Као што видите приступна саобраћајница ауто-путу „Милош Велики“ се полако приводи крају. Очекујем завршетак радова у јуну месецу. Кружни ток је потпуно спреман за саобраћај. Настављамо и са градњом затвореног базена, такође потписан је уговор за изградњу вртића чији је капацитет за двеста педесеторо деце. Оно што нас очекује у будућности је уређење корита реке Деспотовице и доста инфраструктурних пројеката. Захваљујем Вам се на дивној сарадњи. Општина Горњи Милановац је увек ту да помогне за шта год је Вама потребно, а та помоћ је узвраћена са Ваше стране – рекао је Дејан Ковачевић – председник општине Горњи Милановац.

Привредници су оценили пословну 2023. годину као веома успешну. Свечани коктел је настављен у пријатној атмосфери размене пословних идеја уз врхунски наступ квартета „Мистик Чело“.

Previous Додељени уговори за развој сеоског туризма