Eng

Es

It

Sp

Представници Министарства рударства и енергетике посетили градилиште Дома културе

Представници Министарства рударства и енергетике посетили градилиште Дома културе

Представници Министарства рударства и енергетике посетили су данас Општину Горњи Милановац и са Председником Општине Милисавом Мирковићем обишли радове на реконструкцији Дома културе. Иначе, Министарство рударства и енергетике помогло је реконструкцију овог објекта у износу од 15 милиона динара за енергетску ефикасност, док су сва остала средства обезбеђена искључиво из буџета Општине Горњи Милановац.

Радови на I фази су завршени, при самом крају је и II фаза, а недавним потписивањем уговора са изабраним извођачима ушло се у трећу – завршну фазу. Извођачи треће фазе су „Интерклима“ из Врњачке Бање са којом Општина већ успешно сарађује у другој фази извођења радова на овом објекту и „Светлост театар“ из Београда – једна од најреномиранијих фирми Србије у области сценске технике.

Горњи Милановац ће завршетком фазе А, за коју су средства у целости обезбеђена и потписани уговори са изабраним извођачима, следећег пролећа добити изузетан, фунционалан и савремен Дом културе, на радост Горњомилановчана који ће коначно моћи да прате чак и сценски најзахтевније позоришне и музичке извођаче и биоскопске пројекције најновије генерације. Завршетком фазе А, која се састоји од I, II и III фазе, по урађеном главном пројекту, и подразумева изградњу сцене, проширење хола према дворишту и на спрат, изградњу балкона унутар сале, градњу техничког блока испод сале и санитарни чвор у сутерену као и опремање биће стављен у функцију део објекта у коме ће се реализовати културно-уметничка дешавања.

   

Што се тиче реализације фазе Б, функционално независне од фазе А, којом ће бити обухваћени радови на преуређењу некадашњег стамбеног простора у креативне радионице и просторије из области културе планирано је да се приступи након завршетка фазе А, а по обезбеђивању потребних финансијских средстава.

Приликом обиласка градилишта констатовано је да је ова инвестиција вероватно једна од већих, ако не и највећа, у области културе на територији Републике Србије.

Previous Дан примирја у Првом светском рату обележен у Горњем Милановцу

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I