PREDSTAVNICI SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE U POSETI OPŠTINI GORNJI MILANOVAC

U petak, 2. decembra 2011. godine, Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković sa svojim saradnicima upriličio je prijem predstavnika Sportskog saveza Srbije – Miodraga Šebeka, predsednika Komisije za vrhunski sport i Slavena Radonjića, stručnog saradnika u Sportskom Savezu Srbije.
Predsednik opštine zahvalio se predstavnicima Sportskog saveza Srbije što su posetili našu opštinu, a posebno na stručnoj pomoći našim sportskim klubovima na preduzimanju aktivnosti koje im nalaže novi Zakon o sportu. Upoznavajući ih sa osnovnim karakteristikama naše opštine, Predsednik je između ostalog govorio i o sportskoj infrastrukturi, na području grada i čitave opštine, i to kako sa već završenim projektima, tako i sa onim čija je realizacija u toku i koji su planirani za naredni period. Ocenjujući saradnju između Opštine i sportskih klubova kao izuzetno dobru, istakao je da se značajna budžetska sredstva izdvajaju za sport a da su svi sportski objekti stavljeni na raspolaganje sportskim klubovima za korišćenje bez naknade.
Miodrag Šebek je, obraćajući se prisutnima, izrazio zadovoljstvo što mu je ukazana prilika da poseti Gornji Milanovac jer gotovo da nema opštine koja je više uradila na sportskoj infrastrukturi i koja te objekte bez naknade daje na korišćenje sportskim klubovima kao što to čini Gornji Milanovac. On je rekao da je novim Zakonom o sportu sve regulisano, a kakva će biti njegova primena – ostaje da se vidi u narednom periodu.
Po održanom sastanku, predstavnici Sportskog saveza Srbije su zajedno sa predstavnicima Opštine obišli Sportsku halu „Breza“, lokaciju na kojoj FK „Metalac“ zajedno sa opštinom gradi Glavni gradski stadion i posetili Sportske klubove „Takovo“ i „Metalac“.
U Velikoj sali Opštine Gornji Milanovac, istog dana, sa početkom u 16.00 časova predstavnici Sportskog saveza Srbije održali su sastanak sa predstavnicima sportskih klubova našeg grada u cilju prezentacije novog Zakona o sportu, ukazivanja na obaveze sportskih klubova koji iz njega proističu i upoznavanja sa načinom preregistracije sportskih klubova.

Previous ODRŽAN SASTANAK PREDSEDNIKA OPŠTINE SA DIREKTORIMA ŠKOLA

Leave Your Comment