Eng

Es

It

Sp

Превазилажење проблема Дома здравља

Превазилажење проблема Дома здравља

Општина Горњи Милановац помаже Дому здравља у превазилажењу насталих финансијских проблема

У циљу превазилажења актуелних проблема у Дому здравља „Горњи Милановац“ чије је решавање превасходно у надлежности Министарства здравља и Републичког фонда за здравствено осигурање, Општинско веће Општине Горњи Милановац и радна група формирана од стране Председника Општине Милисава Мирковића на чијем је челу начелница Општинске управе Горица Петровић предузели су конкретне мере како би се помогло овој здравственој установи примарне здравствене заштите да настави нормално да функционише, а све у интересу грађана Општине Горњи Милановац.

Према извештајима надлежних служби Дома здравља „Горњи Милановац“ укупна потребна средства за редовну исплату зарада у 2015. години и исплату дуговања Дома здравља из претходних година износе више милиона динара. Како би се превазишли настали финансијски проблеми у функционисању ове здравствене установе, Радна група је предложила, а Општинско веће прихватило предлог да се буџетом планираних 7 милиона динара усмере на редовну исплату зарада запослених у Дому здравља док ће се остатак средстава потребних за редовне плате радника у 2015. години обезбедити првим наредним ребалансом. Истовремено, са лекарима, медицинским и немедицинским особљем који су то добровољно прихватили, а који зараде не примају из Републичког фонда за здравствено осигурање, закључени су споразуми о репрограму потраживања која имају према Дому здравља по основу неисплаћених плата из 2013 и 2014. године, а по којима ће им заостале плате бити исплаћене крајем ове и током наредне године. Овакви споразуми превасходно имају за циљ да се избегне даљи раст дуговања Дома здравља проузрокован новим трошковима судских поступака и решавање неспорних потраживања запослених вансудским путем.

Председник Општине, Општинско веће и Радна група закључили су да не треба отпустати запослене који зараде не примају из Републичког фонда за здравствено осигурање што је и потврђено издвајањем средстава буџета Општине Горњи Милановац за ове намене, али и да треба обуставити пријем нових радника без сагласности надлежних, истовремено очекујући већу активност руководства Дома здравља и запослених у превазилажењу насталих финансијских проблема, као и Министарства здравља и Републичког фонда за здравствено осигурање.

Previous Милановчани излагали на сајму у Франкфурту

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I