Prijateljska utakmica između FK „Crvena Zvezda“ i FK „Takovo“

U sredu, 5. oktobra 2011. godine Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković sa svojim saradnicima upriličio je u svom kabinetu prijem delegacije FK „Crvena Zvezda“ na čelu sa Vladicom Popovićem, legendarnim fudbalerom i nekadašnjim trenerom, a sada članom uprave Fudbalskog kluba „Crvena Zvezda“, povodom proslave sto godina postojanja Fudbalskog kluba „Takovo“ iz Gornjeg Milanovca.
Predsednik Milisav Mirković zahvalio se g-dinu Vladici Popoviću kao i FK „Crvena Zvezda“ što su se odazvali pozivu da dođu u Gornji Milanovac i odigraju prijateljsku utakmicu sa FK „Takovom“ i tako pomognu u obeležavanju stote godišnjice kluba u Gornjem Milanovcu, najstarijeg kluba u Srbiji van Beograda posle FK „Šumadija“ iz Kragujevca. Povodom održavanja Svečane akademije planirane za 28. oktobar ove godine, a u čast FK „Takovo“, Predsednik opštine je pozvao g-dina Popovića da tim povodom ponovo poseti Gornji Milanovac.
Vladica Popović je rekao da mu je izuzetno veliko zadovoljstvo što je u Gornjem Milanovcu i zahvalio se u ime FK „Crvena Zvezda“ na upriličenom prijemu. Kako je rekao, došao je sa velikim srcem među svoje prijatelje s obzirom da je vojni rok služio upravo u Gornjem Milanovcu i za to vreme bio i trener „Takova“.
Predsednik FK „Takovo“ Aleksa Gagić rekao je na prijemu da mu je velika čast i zadovoljstvo, ali i još veća obaveza biti predsednik kluba koji ove godine slavi svoj stoti rođendan. Kako je istakao, dolazak velike Zvezde u Gornji Milanovac obradovao je sve ljubitelje sporta u Gornjem Milanovcu i u rudničko-takovskom kraju.
Nakon prijema, sa početkom u 14.00 časova odigrana je prijateljska utakmica između FK „Crvena Zvezda“ i FK „Takovo“, a na kojoj su početni udarac izveli Vladica Popović i Milan Adamović, strelac najviše golova u istoriji FK „Takovo“. Sa fudbalerima Zvezde u Gornjem Milanovcu bili su i predsednik Zvezde Vladan Lukić i trener Robert Prosinečki kome je predsednik FK „Takovo“ Aleksa Gagić poklonio dres na kome je pisalo „Robi 100“ što je ilustrovalo vredan jubilej kluba. Utakmica kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi, završena je pobedom Zvezde sa 4:1.

Previous OBELEŽEN POČETAK IZGRADNJE GLAVNOG GRADSKOG STADIONA U GORNJEM MILANOVCU