Eng

Es

It

Sp

Prijem delegacije Novogarda povodom četvrtog Međunarodnog dečjeg umetničkog festivala „ZRAČAK VIRI“

Prijem delegacije Novogarda povodom četvrtog Međunarodnog dečjeg umetničkog festivala „ZRAČAK VIRI“

Predsednik opštine Gornji Milanovac, Milisav Mirković upriličio je danas, 12.10.2011.godine, prijem delegacije prijateljskog Poljskog grada Novogarda, među kojima gospodina Pjotra Kazubu, direktora škole iz ovog grada sa njegovim saradnicama kao i predstavnike Nacionalnog saveta Srba u Makedoniji: Jasminu Čalmovsku, profesorka srpskog jezika iz opštine Bitolj i Danijelu Stamkovsku iz opštine Staro Nagoričane, učitelja OŠ „Svetozar Marković“.
Predsednik opštine srdačno je pozdravio goste i uputio pozdrave gradonačelniku Novogarda, koji ove godine nije bio u mogućnosti da poseti Gornji Milanovac. Izrazio je zadovoljstvo uspešnom saradnjom među školama iz Gornjeg Milanovca i Novogarda, posebno što se na taj način već godinama druže i uzajamno posećuju učenici ovih škola, što je postao čvrst temelj ne samo sadašnje već i buduće saradnje već prijateljskih opština.
Pjotr Kazuba je pozdravio ove reči Predsednika i istakao da je na svoje zadovoljstvo već treći put u našoj opštini gde je naišao na izuzetno srdačan i topao prijem usled čega se nada da će saradnja biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo.
Četvrti Međunarodni dečji umetnički festival „ZRAČAK VIRI„, nastao je u organizaciji Osnovne škole „Ivo Andrić“ u Pranjanima, koja već tradicionalno na ovaj način obeležava dan škole. Pored učenika – domaćina, u aktivnostima u okviru Festivala učestvuju i učenici drugih škola iz Moravičkog okruga, kao i gosti iz Poljske, Slovenije i Makedonije. Centralnoj proslavi prisustvovaće uvaženi prestavnici ambasada Poljske, Makedonije i Slovenije, a na samoj svečanosti uživaćemo i u prezentaciji nacionalnih kuhinja ovih zemalja.

Претходни Turnir u karateu „Šumadija open 2011“

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I