Prijem KUD Šumadija u kabinetu predsednika opštine Gornji Milanovac

Predsednik opštine Milisav Mirković sa saradnicima upriličio je danas, 23. januara 2013. godine, u svom Kabinetu prijem predstavnika Kulturno-umetničkog društva „Šumadija“ iz Gornjeg Milanovca – predsednika Društva Marka Rakića i potpredsednika Jovana Krčmarevića.
Kako je rekao Predsednik opštine Milisav Mirković, povod za prijem je lep, a to je uspešno realizovan godišnji koncert KUD „Šumadija“ u sportskoj hali „Breza“ pod pokroviteljstvom Opštine Gornji Milanovac, ali i uspeh koji je ovo kulturno-umetničko društvo postiglo u drugoj sezoni emisije „Šljivik“, a to je plasman u finale ove emisije što je istovremeno i potvrda kvaliteta rada ovog Društva. Prilikom prijema Predsednik je rekao da ovo Društvo može očekivati podršku Opštine Gornji Milanovac u njihovom daljem radu, ali i da očekuje njihov angažman na svečanostima koje organizuje.
Potpredsednik KUD „Šumadija“ Jovan Krčmarević zahvalio se Predsedniku opštine Milisavu Mirkoviću i saradnicima na podršci i pomoći koju je Opština pružila ovom Kulturno-umetničkom društvu u organizaciji godišnjeg koncerta kojem je prisustvovalo oko dve hiljade gornjomilanovčana, ali i sveukupnoj podršci koju Opština pruža ovom Društvu.
Na ovom prijemu predloženo je i da se u ovakve i slične koncerte uključe i ansambli iz prijateljskih opština naše Opštine, ali i da se u narednom periodu u Gornjem Milanovcu organizuje i Evropska smotra folklora na kojoj bi učestvovalo oko četiri hiljade folkloraca iz evropskih zemalja.

Previous ODRŽANA XI SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE GORNJI MILANOVAC