Prijem predstavnika ministarstva omladine i sporta

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković sa svojim saradnicima u četvrtak, 7. februara 2013. godine, upriličio je u svom kabinetu prijem za predstavnike Ministarstva omladine i sporta – državnog sekretara za sport Predraga Peruničića, savetnika ministra za školski sport Igora Marinkovića, predsednika Saveza za školski sport Željka Tanaskovića i sekretara ovog Saveza Borisava Stankovića. Povod posete predstavnika Ministarstva gornjomilanovačkoj opštini jeste realizacija projekta „Sport u škole“ koji u prvoj fazi obuhvata 25 gradova i opština među kojima je i Gornji Milanovac.
Predsednik opštine Milisav Mirković zahvalio se predstavnicima Ministarstva omladine i sporta i pružio punu podršku akciji pod nazivom „Sport u škole“ ocenivši je kao izuzetno značajnu s obzirom da sport čini dostupnim mladima što je bitna pretpostavka zdrave budućnosti.
Informišući predstavnike Ministarstva o stanju sporta u našoj Opštini on je istakao da Opština Gornji Milanovac izdvaja značajna finansijska sredstva najpre kroz izgradnju sportskih objekata na gradskom i seoskom području, a o čemu svedoči više sportskih objekata sagrađenih u poslednjih nekoliko godina – Sportska hala „Breza“, Gradski stadion koji su sagradili Opština Gornji Milanovac i Kompanija „Metalac“, školske fiskulturne sale na Rudniku, Pranjanima i Takovu. Značajnim finansijskim sredstvima pruža se podrška radu sportskih klubova, a Opština Gornji Milanovac je, ako ne jedina u Srbiji onda bar jedna od retkih, koja daje na korišćenje sportske objekte sportskim klubovima bez ikakve naknade. Predsednik Mirković naglasio je da je najbitniji motiv ulaganja i podrške razvoju sporta, a to je ulaganje u zdrav način života i pravilan razvoj mladih, odrastanje u sportskom duhu i pospešivanje kolektivizma u sportu.
Željko Tanasković izrazio je zadovoljstvo što je ova akcija u Gornjem Milanovcu dobila adekvatan tretman. Cilj akcije jeste da se deca izvedu na pravi put, naglasivši da je bavljenje sportom u funkciji zdravlja dece i da fizička aktivnost treba da bude stil njihovog života.
Nakon prijema, Predsednik opštine sa saradnicima prisustvovao je obeležavanju početka ove akcije u Tehničkoj školi „Jovan Žujović“ u Gornjem Milanovcu.

Previous „DIREKTOR USAID-a U POSETI GORNJEM MILANOVACU“