Prijem zaposlenih u stomatoloskoj sluzbi kod Predsednika opstine

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković primio je u svom kabinetu dvadesetak radnika Stomatološke službe Doma zdravlja Gornji Milanovac među kojima su lekari, medicinske sestre, predstavnici sindikata zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi kao i direktora i predsednika upravnog odbora ove ustanove.
Prijem zaposlenih u Stomatološkoj službi imao je za cilj da se pokuša pronaći rešenje za problem u ovoj zdravstvenoj ustanovi, odnosno način za obezbeđenje sredstava za isplatu zaostalih plata za sedamnaest neugovorenih radnika. Naime, sedamnaest zaposlenih u Stomatološkoj službi Doma zdravlja Gornji Milanovac mesečno treba da ostvare zdravstvene usluge u visini potrebnoj za isplatu svojih zarada. Kako zarađena sredstva nisu dovoljna za podmirenje njihovih mesečnih primanja i ostalih troškova došlo je do zakašnjenja u isplati zarada nekoliko meseci u nazad dok za ostale zaposlene u ovoj službi Republički fond za zdravsteno osiguranje obezbeđuje potrebna novčana sredstva, tako pa im je isplata zarada redovna.
Nakon izlaganja i sagledavanja problema dela zaposlenih stomatološke službe, Predsednik opštine Milisav Mirković rekao je da nije reč o problemu koji je privremenog karaktera i koji bi mogao da se reši jednokratnom finansijskom pomoću od strane Opštine Gornji Milanovac, već da treba pristupiti pronalaženju trajnog rešenja. Iskazujući puno razumevanje za situaciju u kojoj se nalaze neugovoreni radnici Stomatološke službe, Predsednik opštine rekao je da će Opštinsko veće Opštine Gornji Milanovac na prvoj narednoj sednici doneti zaključke kojima će se obratiti za trajno rešenje postojećeg problema nadležnom Ministartvu i Republičkom fondu za zdravsteno osiguranje, najavljujući i dolazak Ministarke zdravlja Prof. dr Slavice Đukić Dejanović u radnu posetu opštini Gornji Milanovac.

Previous Otvoren novorenoviran i dogrđen Kabinet za plućne bolesti