Eng

Es

It

Sp

Приправницима последњи дан стажирања

Приправницима последњи дан стажирања

Општина Горњи Милановац у сарадњи са Националном службом запошљавања, другу годину за редом, реализовала је Програм стручне праксе на основу Акционог плана запошљавања општине Горњи Милановац. За реализацију овог програма, према коме је стажирало двадесет приправника углавном правне и економске струке, као и дипломаца политичких наука, утрошено је око седам милиона динара. Стручна усавршавања у протеклих дванаест месеци приправници су вршили у Општинској управи и јавним предузећима и установама.

С обзиром да је недавном Одлуком Владе Републике Србије строго забрањен пријем нових радника, са препоруком и за смањење броја запослених и за 5 %, приправници су данас завршили годишњу стручну праксу без могућности будућег запослења. Са њима је данас разговор обавила начелница Општинске управе Горица Петровић, захваливши се и у име председника општине Милисава Мирковића на досадашњем ефикасном ангажовању у стицању стручног знања и великој помоћи по одељењима Општинске управе, изразивши жаљење што Општина није у могућности за новим примањима и поред потребе у појединим одељењима за пријем стручних људи, и кадровских профила који недостају. Своја искуства о поверенеим задацима појединачно су изразили и сами приправницима, којима је омогућено и полагање стручног државног испита о трошку општине Горњи Милановац.

Иначе, Одлуком о буџету за 2015. годину у циљу подстицаја запошљавања у општини Горњи Милановац, планирана су средства у износу од десет милиона динара буџетских средстава.

Previous Одржана седница Општинског већа

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I