Eng

Es

It

Sp

Припремa се 6. 000 пакета помоћи за најугроженије, пензионере са пензијама мањим од 30.000 динара, самохране мајке и лица која су без примања

Припремa се 6. 000 пакета помоћи за најугроженије, пензионере са пензијама мањим од 30.000 динара, самохране мајке и лица која су без примања

У хали СРЦ “Бреза” почела је припрема пакета за најугроженије Милановчане.

Председник општине Дејан Ковачевић обишао је данас овај објекат и проверио да ли све тече планираном динамиком. Овом приликом Ковачевић је истакао да је на седници Општинског већа, одржаној јуче, опредељено 10 милиона динара из текуће и сталне буџетске резерве за помоћ најугроженијим суграђанима и пензионерима чије су пензије мање од 30.000 динара.

„Осим наших робних резерви у којима смо имали шећер, уље и со, остале производе смо набавили преко трговинског ланца “Пролетер” по велепродајним ценама. Брашно из млина “Чековић” набавили директно од млина, с тим што је млин „Чековић“ изашао у сусрет и донирао 6 тона брашна. Са свима који су до сада донирали и који ће то и у будуће чинити, направићемо посебне уговоре како би могли да им се на адекватан начин захвалимо за хуманост у овим тренуцима. До недеље ћемо овде припремити 6.000 пакета и једино што остаје као нерешено су спискови које треба да добијемо из ПИО фонда. Уколико нам стигну до недеље са дистрибуцијом ћемо почети већ у понедељак, али те спискове свакако морамо сачекати. На припреми пакета раде запослени у Општинској управи, Јавном предузећу за изградњу и СРЦ “Бреза”, ради се пуном паром, а када крене дистрибуција укључићемо све волонтере који нам буду потребни, јер поделити пакете на 6.000 адреса није мали посао. Ми имамо у пакету 11 артикала (пиринач, брашно, уље, шећер, со, кекс, тестенине, месни нарезак, паштета, риба, чај), око 10 кг ће тежити сваки пакет а предвидели смо да поделу завршимо у наредних 10 дана“, нагласио је Ковачевић.

До сада је подељено 300 пакета, најугроженијима са евиденције Центра за социјални рад рад и Црвеног крста, потрудићемо се да помогнемо свима којима је помоћ потребна а јаве се на бројеве Call центра Општинске управе, Црвеног крста или Нивеус тима.

„Помоћ могу да очекују самохране мајке или лица која су у неком предходном периоду остала без посла па су у овом тренутку без примања, пакета има довољно за све. Иако су најстарији можда најугроженији потрудићемо се да помогнемо свима“, закључио је Ковачевић.

Previous Десет милиона динара из општинског буџета за набавку пакета помоћи за најугроженије милановчане

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I