Eng

Es

It

Sp

Проглашена ванредна ситуација на делу територије општине Горњи Милановац

Проглашена ванредна ситуација на делу територије општине Горњи Милановац

Поводом јучерашњег невремена које је захватило већи део наше општине, одржана је седница Штаба за ванредне ситуације, на којој је размотрена новонастала ситуација и одлучено о мерама које треба предузети. Начелник Штаба за ванредне ситуације Милорад Димитријевећ рекао је да су јака киша, олујни ветар и грȁд нанели штету, пре свега, воћу и пољопривредним усевима, а евидентирана су и оштећења на појединим аутомобилима.

„Прикупљањем информација са терена, дошли смо до сазнања да је невреме било заступљено, пре свега, у месним заједницама Прањани, Теочин, Коштунићи, Леушићи, Каменица, Богданица, Гојна Гора, а било је јаке кише и у осталим деловима наше општине. Поред штете на пољопривредним усевима, евидентирано је десетак кварова на нисконапонској мрежи, а оно што је битно, јесте да су екипе на терену, отклоњен је већи број кварова, и очекује се да ће се у наредна два сата нормализовати снабдевање електричном енергијом. Територија наше општине је и даље у црвеном метеоаларму, и биће, закључно са сутрашњим даном, а прогласили смо ванредну ситуацију у месним заједницама Прањани, Каменица, Богданица и Гојна Гора, стога ће све снаге заштите и спасавања бити у стању пуне приправности. Такође, испољићемо утицај преко Радарског центра „Букуља“ да се све наше противградне станице које су у функцији попуне са потребним бројем ракета, с обзиром на то да су залихе утрошене“, рекао је Димитријевић.

Начелник општинске управе Дејан Вељовић рекао је да је општинска управа реаговала по сазнању за елементарне непогоде, стога су формиране две комисије по три члана, које ће обилазити терен и процењивати штету.

Previous Ребаланс буџета и 15 милиона динара за нову зграду Центра за социјални рад

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I