Program vantelesne oplodnje

Prezentacija Centra za vantelesnu oplodnju Zdravstvenog centra Valjevo, koji inače ima saglasnost Ministarstva zdravlja Republike Srbije na program vantelesne oplodnje, održana je danas, 17. oktobra 2013. godine u Velikoj sali opštine Gornji Milanovac
Predstavnike Centra u ime predsednika opštine Milisava Mirkovića, kao i predsednice Skupštine opštine Jadranke Dostanić i načelnice Opštinske uprave Gorice Petrović koje su prisustvovale ovoj prezentaciji, pozdravio je zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović. On je tom prilikom istakao da Opština Gornji Milanovac izdvaja značajna sredstva za rešavanje problema bele kuge kroz dodatna prava na finansijsku pomoć porodici za svako novorođeno dete u iznosu od 60.000,00 dinara, a da će u narednom periodu nadležni organi razmotriti mogućnosti da se podrži i ovaj način rešavanja problema bele kuge.
Prezentacija je imala za cilj da upozna predstavnike lokalne samouprave i privrednog sektora sa značajem pružanja podrške parovima koji imaju problem neplodnosti i time motiviše predstavnike lokalne uprave u opredeljenju sredstva za treći pokušaj vantelesne oplodnje za parove koji su imali dva nesupešna pokušaja. Kako je istaknuto na prezentaviji, vantelesna oplodnja predstavlja jedan od načina rešavanja nacionalnog problema bele kuge kroz kampanju pod nazivom „Da se novi život rađa“, biti motivisani i predstavnici privrednog sektora kao i svi zainteresovani koji mogu pomoći eventualnim donacijama Centru za vantelesnu oplodnju, kako bi dali podršku parovima u jedinoj preostaloj nadi za potomstvom.
Nakon prezentacije održane u zgradi Opštine Gornji Milanovac, u prostorijama Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu održana je prezentacija za zdravstvene radnike kao i za potencijalne korisnike usluga Centra.

 

 

Previous Učenici iz Nemačke posetili Gornji Milanovac