Učenici iz Nemačke posetili Gornji Milanovac

Predstavnici lokalne samouprave opštine Gornji Milanovac ugostili su danas deset učenika i dva nastavnika Nemačke stručne škole Berufskoledž iz Klevea in Geldern, a koji su u petodnevnoj poseti gornjomilanovačkih učenika i njihovih nastavnika Ekonomsko-trgovačke škole „Knjaz Miloš“.
Učenici ove srednje škole ostvarili su četvorogodišnju partnersku saradnju koja datira od oktobra 2009. godine, kada su gornjomilanovački srednjoškolci bili prvi put u poseti ovoj Nemačkoj stručnoj školi uz pomoć Nemačke vladine organizacije za tehničku saradnju GIZ. Uzvratna poseta učenika iz Nemačke bila je u aprilu 2010. godine, a zatim je u aprilu ove godine usledila još jedna poseta gornjomilanovačke dece Nemačkoj realizovana uz svesrdnu pomoć privrednika iz opštine Gornji Milanovac.
U ime predsednika opštine Milisava Mirkovića, dobrodošlicu gostima iz Nemačke i njihovim domaćinima, poželeo je zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović, poželevši im ugodan boravak, ujedno iskoristivši priliku da goste upozna sa osnovnim istorijskim, geografskim, privrednim i obrazovnim karakteristikama opštine Gornji Milanovac.
Nakon prijema u svečanoj sali Okružnog načelstva, gosti su uz prisustvo načelnika Opštinske uprave Gorice Petrović, posetili zgradu opštine Gornji Milanovac i tom prilikom kroz obilazak opštinskih službi saznali na koji način funkcioniše Opštinska uprava opštine Gornji Milanovac kao servis građana.
Prema planu gornjomilanovačkih učenika Ekonomsko-trgovačke škole, gostima iz Nemačke će u toku posete biti predstavljen naš obrazovni sistem kroz njihovu posetu časovima u ovoj srednjoj školi. Posetiće etno selo Koštunići, kao i privredna društva „Papir print“ i „Metalac“.
Cilj školskog partnerstva je povezivanje različitih kultura, saradnja gradova Kleve i Gornji Milanovac i regiona, razvijanje drugarstva, razmena iskustava iz oblasti ekonomije. Nosioci ove dugoročne saradnje su učenici partnerskih škola.

Previous Održana dvadeset i deveta sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac