Eng

Es

It

Sp

Прослава Дана општине организована за пример

Прослава Дана општине организована за пример

„Свечана и слављеничка атмосфера Горњег Милановца у претходних пар дана и задовољство на лицима грађана и гостију наше општине слика је за понос“, рекао је данас председник општине Дејан Ковачевић на састанку са директором Српског фестивала светске музике Слободаном Божовићем. Повод састанка је био сумирање резултата организације Српског фестивала светске музике, који је одржан у данима обележавања Дана општине.

Број званичних делегација које су посетиле нашу општину ове године је превазишао све претходне. Било је тринаест страних делегација побратимљених градова и општина и око двадесет пет делегација градова и општина из Србије, што је импозантан број имајући у виду да у такве посете обично долазе начелници и представници округа: „Сви представници делегација носе сјајне утиске из Горњег Милановца. Овогодишњи Дан општине је организован на мало другачији начин, него што је то рађено неких претходних година. Од 16. априла смо кренули са обележавањем Дана општине. Једна врло значајна манифестација за Горњи Милановац, Бијенале уметности минијатуре привукла је ове године велики број посетилаца и ја сам веома задовољан и поносан због тога. Без обзира што су завршни, Биље Крстић, Рибље Чорбе и Јелене Томашевић, у оквиру Српског фестивала светске музике дали нову димензију и нову чар овом целом догађају могу рећи да сам презадовољан бројем посетилаца свих догађаја и манифестација. Преко десет хиљада посетилаца је било на фестивалу и манифестацијама које су пратиле прославу Дана општине. Сва јавна предузећа су се максимално ангажовала како би се град из дана у дан припремио за наредни дан и за наредне догађаје. Јавно комунално предузеће и Јавно предузеће за изградњу су радили преко ноћи, Културни центар који је носио доста активности, Општинска управа заједно са свим организаторима и члановима Одбора за обележавање Дана општине дали су свој максимум.

Председник је истакао да је посебно задовољан и захвалан грађанима Горњег Милановца и свим посетиоцима фестивала јер није било ни једног инцидента.

Слободан Божовић као директор фестивала истакао је да су у организацији сви веома задовољни што је јубиларни фестивал протекао у најбољем могућем реду и најбитније је што су грађани задовољни и да су са великом пажњом пратили сва дешавања у Горњем Милановцу у данима који су иза нас. Када је финансијски моменат у питању Божовић се захвалио општини Горњи Милановац и привредницима наше општине што су својим донацијама помогли одржавање нашег, али сада већ и светског фестивала: „Имамо одговорност за новац и поверење које добијемо да све представимо на прави начин. Овог пута смо то урадили и та лествица је подигнута не један висок ниво. Сада је на нама да се добро одморимо и да полако кренемо у размишљање да овај ниво задржимо и у будућности.“

Председник Ковачевић се осврнуо и на обележавање 203 године од подизања Другог српског устанка и програма који је уприличен у Такову: „Доста званичних делегација је било у Такову, амерички амбасадор, представник амбасаде Руске Федерације, представници амбасаде Краљевине Норвешке и амбасаде Републике Македоније. Сви они заједно са делегацијама из иностранства и са представницима градова и општина из Србије који су дошли на прославу Дана наше општине, указују да уживамо поштовање и поверење људи који долазе код нас да виде шта смо урадили за претходних годину дана и да разменимо искуства. Сви који су претходних дана били у Горњем Милановцу имају само речи хвале о граду, организацији, свим топлим дочецима који су били код нас и надам се да ћемо и ми узвратити пажњом када нас буду позвали у госте.“

Previous Председник угостио делегацију из Словенске општине Старше

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I