Prva radionica Strategije održivog razvoja

Delegacija EU u RS
Program EXCANGE 3
Opstina Gornji Milanovac
EVROPSKA UNIJA
OPŠTINSKI PROJEKAT
OPŠTINA GORNJI MILANOVAC
STRATEGIJA LOKALNOG ODRŽIVOG RAZVOJA

Prva radionica u okviru izrade Strategije odživog razvoja opštine Gornji Milanovac, održana je danas za predstavnike Opštinske uprave i direktore svih gornjomilanovčkih javnih preduzeća i ustanova.
Radionica pod nazivom „Identifikacija i analiza partnera za izradu Strategije odživog razvoja opštine, koju je vodio Aleksandar Marinković koordinator za strateško planiranje, obuhvatila je četiri faze sa zadatkom identifikacije partnera od značaja za izradu i realizaciju ove strategije. U prvoj fazi bilo je reči o stvaranju partnerstva, odnosno timova koji će da učestvuju u izradi, druga faza obuhvata analizu postojeće situacije, u trećoj fazi se postavljaju vizije, ciljevi i akcioni plan sa definisanjem izvora finansiranja, a poslednja faza je predviđena za primenu strategije, implementaciju, praćenje i ocenu.
Predsednik opštine Milisav Mirković podsetio je prisutne da je na osnovu kriterijuma programa , opština Gornji Milanovac odabrana zajedno sa još samo deset opština u Srbiji, za dobijanje ekspertske i tehničke podrške na izradi od Centra za planiranje i projekte Stalne konferencije gradova i opštine. Prema najavama ekspertskog tima, krajnji rok za izradu strategije je 1.mart naredne godine. Međutim, na današnjem radnom sastanku, Predsednik opštine zatražio je od svih učesnika što efikasniji rad na ovom veoma važnom dokumentu za razvoj opštine Gornji Milanovac, kako bi do kraja godine došlo do usvajanja od nadležnih opštinskih organa, a potom i do plana realizacije.
Učesnici u današnjoj radionici, podeljeni su u tri radne grupe, jedna je sačinjavala predstavnike za ekonomski razvoj, druga grupa je obuhvatala zadužene u oblasti društvenih delatnosti, a treća radna grupa je sačinjavala prestavnike komunalne delatnosti, ekologije i zaštite životne sredine. Zajednički zadatak svih radnih grupa, bio je indetifikacija i prezentacija partnera svako u svojoj oblasti, koji bi, prema njihovom mišljenju, dali veoma značaj doprinos u izradi strategije.

Previous Vukašin Drljević najbolji moskovski student

Leave Your Comment