Vukašin Drljević najbolji moskovski student

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković upriličio je danas prijem za gornjomilanovčanina Vukašina Drljevića, najboljeg studenta žurnalistike Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose. Vukašin je na trećoj godini redovnih studija ovog ruskog fakulteta, kao stipendista naše ambasade.
Inače, Moskovski državni institut za međunarodne odnose je najprestižniji svetski priznat ruski fakultet, gde se upiše samo 6.ooo studenata, a jednogodišnja školarina iznosi 8.ooo evra. Pored studenta iz svih zemalja bivšeg Sovjetskog saveza, studije žurnalistike pohađaju i studenti iz čitave Evrope, najviše je francuza i italijana, a među njima i petnaest studenata iz Srbije.
Vukašin ulazi u red najboljih studenata, odlikovan zlatnom medaljom gradonačelnika Moskve. Inače, od pedeset i dva svetska jezika koja se mogu naučiti na fakultetu, Vukašin govori četiri. Ambicija ovog mladog milanovčanina je da nakon završenog fakulteta u trajanju od četiri godine, upiše i dve godine master studija, a potom da se odluči da li će se ovim pozivom baviti u Rusiji ili u svojoj domovini. Prema njegovim rečima, želja mu je da se profesionalno bavi međunarodnim novinarstvom u Srbiji, ukoliko se do završetka njegovog školovanja stvore uslovi kod nas za napredovanje i usavršavanje u ovoj oblasti.

Previous Srpski festival svetske muzike u Takovu

Leave Your Comment