Први ребаланс буџета општине Горњи Милановац

На дневном реду, данас одржане седнице Општинског већа међу најзначајнијим тачкама било је разматрање нацрта и утврђивање предлога Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Горњи Милановац за 2024.годину – први ребаланс буџета.

– Непосредан повод за ребаланс буџета су средства које смо добили од министарстава. У питању су средства за изградњу терена на отвореном поред Спортске хале „Бреза.“ Наиме, градићемо мултифункционалан терен за кошарку и за одбојку и теретану на отвореном. Вредност пројекта који смо добили од Министарства за државну управу и локалну самоуправу је 16 милиона динара, плус наше учешће. Други врло важан пројекат за нас јесте да извршимо замену котларнице на угаљ у оквиру Основне школе „Десанка Максимовић”, тако што ћемо урадити нове котлове на гас како бисмо смањили загађење ваздуха у општини Горњи Милановац. Са тим пројектом , као и пројектом Дечије установе „Сунце“, сви јавни објекти у самом граду ће бити прикључени на систем грејања на гас. Други повод за ребаланс јесу неутрошена наменска средства из прошле године за изградњу затвореног базена. У питању је износ од преко 92 милиона динара за који извођачи радова, прошле године нису могли извршити пренос, с обзиром да су нешто мало каснили са динамиком радова због временских услова. Као што видите базен се приводи крају и врло брзо, за неки дан ће бити отворен. Са поносом могу да истакнем да ће сва деца са територије општине Горњи Милановац моћи да уживају у једном прелепом новом објекту, не само затвореног већ и отворених базена који су потпуно реконструисани. Седамнаест и по милиона динара смо додали за комплетну инвестицију како бисмо све завршили и имали потпуно нови комплекс базена у Горњем Милановцу. Директор Спортског центра „Бреза” који ће управљати радом базена је добио задатак да са свим директорима основних школа, а знате да имамо седам основних школа на територији општине Горњи Милановац, направи план и програм рада како би сва деца и са градског и са сеоског подручја од петог до осмог разреда могла да имају часове физичког на базену. Ја се радујем што смо успели да им обезбедимо термине за сву децу, а општина је обезбедила и бесплатан превоз деце са сеоског подручја када буду имали часове физичког на базену. Оно што ме је посебно обрадовало јесте да су остали неискоришћени термини и да ће они бити довољни да их распоредимо на три средње школе. Тако да ће и средњошколци имати обавезан час физичког на нашем базену. То је нешто због чега смо превасходно и градили базен – рекао је Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац.
Деца су приоритет и у складу са њиховим потребама одређени су термини. Комерцијални термини ће бити од 6 до 8, као и од 16 до 22 часа.

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Previous Стиже асфалт након три деценије