Eng

Es

It

Sp

Радови на Цвијићевој улици у Горњем Милановцу

Радови на Цвијићевој улици у Горњем Милановцу

Данас се завршавају радови на асфалтирању улице Цвијићеве и то левог и десног крака. Асфалтира се приближно 180 метара (леви 96м) и десни крак (80м). Радови на изградњи саобраћајнице обухватили су изградњу две коловозне траке од укупно 7,5 метара и уградњу ивичњака. Одводњавање је предвиђено површински подужним и попречним падовима, вода се води уз ивичњак чиме је онемогућено угрожавање околних поседа. У саобраћајницу је уграђен тампон дебљине 35-40цм и асфалтира се са два слоја асфалта укупне дебљине 11цм .

„Како сам сазнао од мештана, 40 година чекају асфалтирање своје улице. Ја сам направио малу замерку пројектанту, овде је направио прави булевар, али добро, боље да буде способна улица, 7,5 метара је широка, тако да има места сутра да се раде и тротоари са леве и са десне стране, али је најбитније је да смо урадили све замене водоводних и канализационих цеви и да смо направили добру улицу, од два слоја асфалта, тако да ја очекујем да ће ова улица трајати 30-40 година, није овде толико прометно да би се брзо похабало.“ – рекао је Ковачевић током обиласка радова.

Председник oпштине захвалио се извођачу радова и похвалио је надзор и све екипе из Kанцеларије за eкономски развој и инвестиције, који су, како каже, дали свој максимум да инфраструктура у Горњем Милановцу буде побољшана.

“Као што знате ми ове године радимо 9 градских улица, ово је само једна од њих. Изградња ове саобраћајнице кошта 9 милиона динара и то је велико улагање општине Горњи Милановац. И поред пандемије, ми се боримо да ниједан динар не ускратимо од инвестиција које смо планирали за ову годину” – рекао је Дејан Ковачевић.

Извођач радова је предузеће „Свин“ д.о.о. из Горњег Милановца , а у улици је извршена и реконструкција водоводних инсталација од стране Јавог комуналног предузећа. Такође је вршена замена инсталација фекалних прикључака корисника тако да сада након изграђене улице имамо и реконструисану комуналну инфраструктуру.

Previous Завршена санација крова цркве брвнаре у Прањанима

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I