Eng

Es

It

Sp

Радови на изградњи приступне саобраћајнице почињу у августу

Радови на изградњи приступне саобраћајнице почињу у августу

Јавна презентација плана приступне саобраћајнице одржана је данас у великој општине Горњи Милановац.

Идејно решења приступне саобраћајнице, куда ће проћи и које су њене техничке карактеристике, надлежнима локалне самоуправе и милановачким привредницима, инжењери Саобраћајног института ЦИП представили су крајем јануара.

Данас када је сва планска документација завршена отпочео је јавни увид, где свако од заинтересованих грађана и привредника може ставити примедбу уколико сматра да је у неком смислу оштећен или мисли да би нешто требало другачије урадити.

-Све примедбе могу се доставити до 25. јуна, а 3. јула ће бити заказана јавна седница где ће пројектанти на њих одговарати а затим ће истог дана бити организована општинска комисија за планове, која ће на основу примедби и одговора дати коначан суд. – рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац. Након тога, план ће бити предат Скупштини општине на усвајање а када постане важећи, биће започето утврђивање јавног интереса. -Очекујем да ће до тога доћи током јула, након чега крећемо са изградњом- каже Ковачевић и додаје – кинеска компанија “Шангдонг Хај спид” већ је послала понуду Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за изградњу комплетне деонице трасе приступне саобраћајнице, од стационаже код компаније “Металац” до Такова и очекујем да ћемо у наредних годину и по дана добити потпуно изграђену саобраћајницу.

Ковачевић каже да је данас имао прилику да разговара са неколико суграђана који су имали одређене недоумице али да су сви спремни да конструктивно учествују у расправи.

-Грађани су спремни да дају сагласност уколико би било неопходно да се неки објекат у њиховом власништву сруши, иако нам она реално није потребна, са друге стране, у таквој ситуацији објекат би био исплаћен и имају могућност да га изграде поново на неком другом месту – рекао је Ковачевић и додао – вероватно да ће бити неких проблема које ћемо у ходу решавати, као што смо решавали и за трасу ауто пута који 30 км прелази кроз територију наше општине, јер је ово је далеко краћа деоница и има много мање заинтересованих власника.

-Данас смо имали одличну презентацију, грађани су дошли, интересовали се и основна идеја је била да се у потпуности јасно упознају са планом, као и да имају времена да доставе примедбе, сугестије и предлоге, да би ми могли све то да сагледамо и направимо предлог коначног решења – каже Марко Перишић, одговорни урбаниста Саобраћајног института ЦИП

Према Перишићевим речима не очекују се неки већи проблем јер је реално да сваког човека интересује његов плац и кућа а ЦИП има законски прописане садржаје где мора да прикаже појасеве заштите и контролисане градње.

-Трудимо се да лепо објаснимо и људи швате, јасно се све зна, при чему треба имати у виду да је ово план детаљне регулације чија је израда у току, а садржи у себи и идејни пројекат који је у изради. Тек након израде плана прибављају се локацијски услови за даљу припрему техничке документације, у оквиру које су могуће корекције – каже Перишић и наглашава – нама је битно да сагледамо обухват простора, уводну геологију, геоморфологију терена, могуће саобраћајне везе, где је потребно направити надвожњак, раскрснице и слично. Овај план смо за сада урадили уз прихват свих осталих елемената који се односе на заштиту, на правила грађења, уређења а имамо уклапање у постојеће намене које се односе се на простор у непосредној близини саобраћајнице – истакао је Перишић.

Почетак радова на изградњи приступне саобраћајнице ауто-путу Милош Велики, из Горњег Милановца до петље Таково, најављен је за почетак августа.

Previous Почела изградња Визиторског центра на Руднику

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I