Eng

Es

It

Sp

Радови на уређењу корита и моста на реци Деспотовици

Радови на уређењу корита и моста на реци Деспотовици

Поводом оштећења у мајским поплавама у току су радови на уређењу корита и моста на реци Деспотовици

Оштећења на кориту и мосту на горњомилановачкој реци Деспотовици после мајских поплава биће отклоњени захваљујући републичким јавним предузећима „Србијаводе“ и „Путева Србије“. Према информацијама са последње седнице Општинског већа радови на санирању и чишћењу реке Деспотовице у актуелној првој фази износиће око 8 милиона динара. Посао је поверен изабраном извођачу радова ДВП „Западна Морава“ из Краљева. У току је поступак јавне набавке и за извођење радова у другој фази на санацији оштећења дна и корита реке Деспотовице, односно бетонирање и подзиђивање, укупне вредности од око 40 милиона динара. Ова средства су обезбеђена захваљујући донацијом Амбасаде Јапана.

Радови на санацији моста на реци Деспотовици, у трајању од месец и по дана и вредности 11 милиона динара су у надлежности Јавног предузећа „Путеви Србије“. Такође, према плановима овог предузећа републичким средствима у вредности 22 милиона динара биће финансирани радови на реконструкцији пута Сврачковци-Горња Црнућа-Враћевшница. Очекује се да ће овим путним правцем, а поводом наступајуће јубиларне године када ће бити обележено ДВА века подизања Другог српског устанка, бити велика посећеност конака Милоша Обреновића и манастира Враћевшница.

Трасу наведених радова данас су обишли председник општине Милисав Мирковић и члан Општинског већа задужен за путну инфраструктуру Десимир Јовановић и том приликом изразили захвалност у име општине овим републичким предузећима који су се одазвали на захтеве и ажурност ових општинских челника како би се извршили ови радови и тиме предупредиле све негативне последице које би могле наступити у случају нових временских непогода.

Previous Санирање оштећене гасне инфраструктуре у мајским поплавама

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2023 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб одржава и ажурира: АVI SOLUTIONS