Eng

Es

It

Sp

Ред на градским улицама и Рзавска вода до Рудника

Ред на градским улицама и Рзавска вода до Рудника

Почетком рада Паркинг сервиса „паук“ возило ће моћи да уклања сва непрописно паркирана возила на територији општине закључак је који произилази из усвојене Одлуке о уклањању непрописно пракираних возила на четрдесетој седници Општинског већа.

„Да би могли да користимо паук возило донели смо једну посебну одлуку коју смо данас усвојили на већу и која ће своју процедуру проћи и на Скупштине општине.Према постојећем правилнику можемо користити „паук“ возило само у зонама где је одређено паркиралиште, међутим желели смо да проширимо ту одлуку да можемо „паук“ возило користити и ван те одређене зоне паркирања, тако да ће се такво возило користити за сва непрописно паркирана возила на територији читаве општине Горњи Милановац.

Јавно предузеће за изградњу општине као такво је добило на задатак то јест уступљена је комунална делатност паркирања и Јавно предузеће за изградњу ће све поступке везано за паркирање водити засебно од Општинске управе. То значи да мора имати возило или у власништву или узето на коришћење. Јавна набавка је расписана у ЈП за изградњу за набавку возила, а док не буде спроведена они ће вероватно узети возило на коришћење“, изјавио тим поводом председник општине Дејан Ковачевић.

Укупно шеснаест тачака дневног реда нашло се данас пред већницима. Већници су разматрали и Извештај о раду Општинске управе , Дома здравља и Општинског штаба за ванредне ситуације за 2017 годину. Манифестација „Бели лабуд“ од сада ће имати и своје правне оквире али према речима Ковачевића ништа се знатно не мења:

„Ми смо преузели то на Општинску управу да бисмо једноставно имали правни основ за такву једну манифестацију. Морали смо донети једну посебну одлуку и то ће функционисати као што је и досад функционисало. Ништа се не мења сем надлежности. Уместо Јавног предузећа за изградњу општине то ће сад радити Општинска управа.“

Када су у питању пројекти удружења из области културе као и пројекти заштите, очувања и управљања културно историјиским наслеђем цркава и верских заједница новац опредељен за те намене остао је у истом износу као и за претходну годину: „Новац опредељен за те намене је исти као што је остао исти и за суфинансирање медијских садржаја који ће бити накнадно расписан. Обзиром да расписујемо све позиве за поделу тих средстава онако како имамо и прилив средстава на буџет општине Горњи Милановац“, изјавио је Ковачевић.

На четрдесетој седници Општинског већа разматран је и Предлог програма коришћења средстава за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Горњи Милановац у 2018.години, као и Програм расподеле средстава остварених од накнаде за коришћење минералних сировина на територији општине Горњи Милановац.

Према речима Дејана Ковачевића средствимаод минералних сировина која износе 30.000.000 динара и средствима која се очекују половином године од Канцеларије за јавна улагања, рудничани би до краја године требало да пију рзавску воду: „Тај новац је опредељен за регионални пројекат Рзава који иде према Руднику. Ми прелиминарно имамо одобрење тј. уверавање Канцеларије за управљање јавним улагањима да ће нам они остатак новца у јуну месецу прераспоредити да би могли у овој години да завршимо комплетан посао када је у питању водоснабдевање Рудника.Ј а се надам да ће та цифра бити близу 200 милиона који ће нам Канцеларија пребацити у те намене. Свакако ових 30 милиона иде и са њима ћемо кренути радове на време, а када нам стигну новци из Канцеларија за управљање јавним улагањима, обзиром да смо им предали пројекат да је пројекат прошао све потребне провере и да су нам обећали новац , ја се надам да ћемо до краја године добити рзавску воду на Руднику и ставити тачку на водоснабдевање комплетног тог краја и мештана Рудника.“

Previous Састанак са руководством ловачког удружења „Војвода Милан Обреновић“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I