Eng

Es

It

Sp

Састанак са руководством ловачког удружења „Војвода Милан Обреновић“

Састанак са руководством ловачког удружења „Војвода Милан Обреновић“

У Кабинету председника општине Дејана Ковачевића данас је уприличен састанак са новоизабраним руководством Ловачког удружења „Војвода Милан Обреновић“.

Председник удржења милановачких ловаца Милош Мишковић и председник Скупштине удружења Ненад Поповић упознали су председника општине о плановима за даљи рад у овој години. Отворено је и питање сарадње са локалном самоуправом као и о развоју ловног туризма на просторима милановачке општине.

Читаво ловиште подељено је на пет ловних ревира, и то: “Таково”, “Бершићи”, “Рудник”, “Бело Поље” и “Прањани”.

Посматрајући станишне услове, Ловиште “Таково”, има добре услове за гајење срна, дивљих свиња, зечева и пољских јаребица, док се фазанска дивљач, углавном, уноси из вештачке производње. Према ловној основи ловишта, срнећа дивљач распрострањена је на 30.000 хектара, дивља свиња на 20.000 хектара, зец на 35.000 хектара, фазан на 25.000 и пољска јаребица на 20.000 хектара.

Заштита, гајење, лов и коришћење гајених врста дивљачи – срна, дивљих свиња, зечева, фазана и пољских јаребица, прворазредни је задатак ловаца овог Ловачког удружења, кроз заједничко настојање да се мерама газдовања обезбеди како квалитет, тако и број корисне дивљачи, које дозвољавају природни услови или кроз уношење из вештачке производње, какав је случај са фазаном и зецом.

Да би се све ово и остварило неопходна је и стална изградња ловно-техничких објеката, почев од хранилица, солишта и чека, па све до ловачких кућа, домова и прихватилишта.

„Општина Горњи Милановац је увек имала добру сарадњу са ловцима овог реномираног удружења. Лов је примарна грана привреде, а Ловачко удружење „Војвода Милан Обреновић“ је озбиљна организација. Ми смо отворени за сваку сарадњу са њима као и помоћи која ће допринети даљем развоју ловства у нашем крају као и ловног туризма. Чланови овакве дружине могу доста допринети и у формирању јединице цивилне заштите јер добро познају територију општине, али и поседују одређене вештине и способности“, закључио је Ковачевић након данашњег састанка.

Previous Обележена годишњица НАТО бомбардовања

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I