Eng

Es

It

Sp

Реконструкција „Брда мира“

Реконструкција „Брда мира“

Министарство привреде подржало је пројекат реконструкције Спомен парка „Брдо мира“ у висини од 50% од процењене вредности радова. Средства су опредељена на основу Јавног позива – Градимо заједно, и биће утрошена за реконструкцију комплекса – изградњу трим стаза, као и рекреативних објеката дуж њих (теретана на отвореном), изградњу летње учионице – амфитеатра на отвореном за одржавање часова у природи.

Такође, предвиђени су и адекватни пратећи садржаји попут реконструкције јавне расвете, ограђивања и обезбеђења парка, постављање урбаног мобилијара, инфо-паноа са мапама и инфо табли са информацијама о споменичким целинама и биљним врстама, сувенирница, уређење паркинга, инсталације за заливање и санитарни чвор.

Радове, који су почели 28. новембра, обишао је председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.

„Радови на реконструкцији Спомен парка „Брдо мира“ почели су 28. новембра. На лицу места сам се уверио да се, без обзира на временске услове, уговорена динамика радова поштује. Поред грађевинских радова, треба да се уради и озелењавање. Укупна уговорена вредност радова износи преко 46 милиона динара. Завршетком радова, овај комплекс ће добити потпуно нови изглед, са једном целином која ће бити ограђена, са продавницом сувенира, са трим стазама и стазама за пешачење. Милановац добија још један парк у центру града, где ће суграђани и сви посетиоци наше општине моћи пријатно да се осећају. Овај простор има велику историјску вредност и због наше прошлости смо морали да реконструишемо овај комплекс, како би што више људи могло да се упозна са свим садржајима у Спомен комплексу. Очекујемо да ће радови, и поред свих сложености, бити готови до 23. априла и Дана општине“, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

Пројекат реконструкције Спомен парка „Брдо мира“ има за циљ да врати некадашњи сјај овог комплекса који је једно је од препознатљивих обележја Горњег Милановца.

„Иако временски услови нису баш најповољнији трудимо се да извршимо што више земљаних радова (трим стазе и пешачке стазе), као и грубе радове на два објекта (продавници сувенира и летњој учионици), па ћемо на пролеће урадити завршне радове, уколико не будемо могли у јануару и фебруару да радимо“, истакла је Даринка Вукадиновић Сретеновић, представник извођача радова.

Previous Реконструкција улице Николе Луњевице

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I