Eng

Es

It

Sp

Реконструкција Дома културе улази у трећу фазу

Реконструкција Дома културе улази у трећу фазу

Дугоочекивани Дом културе у Горњем Милановцу полако добија своје завршне контуре, пошто су данас свечано потписани уговори са изабраним извођачима радова на трећој, завршној фази – А фазе пројекта реконструкције и адаптације Дома културе.

Председник општине Горњи Милановац изразио је задовољство изабраним извођачима будући да Општина Горњи Милановац са „Интерклимом“ из Врњачке Бање већ успешно сарађује у другој фази извођења радова на овом објекту, а да је „Светлост театар“ из Београда једна од најреномиранијих фирми Србије у области сценске технике.

Према речима извођача, очекује се да ће Горњи Милановац следећег пролећа добити изузетан, фунционалан и савремен Дом културе, на радост горњомилановчана који ће коначно моћи да прате чак и сценски најзахтевније позоришне и музичке извођаче и биоскопске пројекције најновије генерације.

„После инвестирања у привредну и спортску инфраструктуру, дошло је време и за улагање у културу. Грађани Горњег Милановца ће коначно добити простор који ће им омогућити да уживају у разноврсним културним садржајима, а сам град репрезентативан објекат који заслужује својом позицијом на културној мапи Србије“ изјавио је председник Мирковић.

Директорка Светлост Театра из Београда, Оливера Митровић истакла је да је енергија која је присутна код свих укључених у овај пројекат, као и чврста подршка локалне самоуправе, оно одлучујуће што је допринело да милановачки Дом културе буде једна од ретких инвестиција ове врсте у Србији која се успешно приводи крају.

Начелница Општинске управе, Горица Петровић, је истакла да је Општинска управа, као носилац инвестиције, 2013. године са великим ентузијазмом кренула у планирање и реализацију овог великог пројекта и да сада са задовољством испраћа финалне радове који ће ставити Дом културе у пуну функцију на задовољство грађана наше општине.

       

Окончањем треће фазе – Дом културе ће бити у потпуности спреман да прими своје прве извођаче и посетиоце, али ће локална самоуправа уложити додатни напор да финансира и извођење Б фазе овог пројекта која ће, кроз реконструкцију Анекса Дома културе, обезбедити модеран и функционалан радни и канцеларијски простор за оне који се аматерски и професионално баве културом и уметношћу у нашем граду.

Previous Обећано – урађено

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I