Eng

Es

It

Sp

Реновирана школа у Брезни

Реновирана школа у Брезни

У оквиру манифестације „Митровдански дан“, минуле недеље је у Основној школи „Иво Андрић“, истуреном одељењу прањанске школе у Брезни, откривена плоча са именима ктитора, захваљујући којима је школа добила нови изглед.

Реновирање школе почело је у мају 2017. године, у оквиру пројекта „Обнова школе у Брезни“. Досадашњи радови укључили су замењену врата и прозора, одрађена је фасада и кречење учионица и постављена је ограда око школског дворишта.

Директор ОШ „Иво Андрић“ Зоран Пантовић истакао је да су радови на реконструкцији школе од великог значаја за мештане, али и ову школу у коју дуго није улагано.

„ На овај начин желимо да улагањем и опремањем школе покажемо да нам је стало до ње и овог села, да родитељи виде да има наде за ову установу и да пошаљу децу да уче овде, да заједно сачувамо село од изумирања. Иако је ђака мало, њихови резултати су вредни дивљења, јер само прошле године ова деца донела су својој школи чак 6 медаља са републичких такмичења, а на „Школској сцени“, фестивалу позоришног стваралаштва ученика основних и средњих школа са подручја општине, освојили су прво место и Гран-при за најбољу представу“ , нагласио је Пантовић.

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић истакао је да општина води рачуна о свим школама, укључујући и оне на сеоском подручју, не би ли се подстакао развој села и опстанак људи у њему.

„Веома сам захвалан наставном особљу које ради у овој школи, као и директору Зорану Пантовићу, који дају све од себе и више од тога да ова школа ради. Њихова очекивања су да ће већ следеће године имати нови талас деце која ће бити уписана овде, тако да ова школа има перспективу да у наредним годинама ради све боље. Осим улагања од 25 посто у школство, доста улажемо у инфраструктуру, али коме градимо путеве ако сви оду из села. Баш из тог разлога сам захвалан свим људима у селу који имају ентузијазам да остану у селу и живе од свог рада, а општина је ту да им на сваки начин помогне“, рекао је председник Ковачевић и додао да је у наредној грађевинској сезони у плану прављење школског игралишта, које ће бити опремљено рефлекторима, како би деца наставила са активностима и бављењем спортом и након школских часова.

Previous Асфалтиран локални пут у Месној заједници Рудник

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I