Eng

Es

It

Sp

Рудник домаћин најбољим стрелцима

Рудник домаћин најбољим стрелцима

На Руднику је, у Основној школи „Арсеније Лома“, одржана Лига Западне Србије у стрељаштву, што је уједно и квалификациони турнир за учешће на првенству државе. Учешће на турниру узело је преко 150 такмичара, у свим старосним категоријама. Тим поводом ову планину посетио је и председник општине Дејан Ковачевић, у пратњи Срђана Милићевића – члана Општинског већа задуженог за просвету и спорт.

„Драги пријатељи, поштовани такмичари изузетно ми је задовољство што се ово такмичење одвија у Горњем Милановцу, а нарочито ми је драго што је одлучено да то буде овде, на Руднику. Ми Рудник гледамо као планину која ће нам бити ослонац за развој спортског туризма. Много тога смо ове године променили у спорту, поготову када је финансирање спорта у питању и мислим да смо то урадили пуно боље него што је то било претходних година. Сама Стрељачка дружина „Предраг Јефтић Шкепо“, која је до сада конкурисала и добијала средства из општинског буџета, на основу остварених резултата добиће дупло више средстава за 2017. годину него што је то било ранијих година и на тај начин желимо да побољшамо њихове резултате, односно да помогнемо млађим стрелцима да остварују најбоље могуће резултате. Изузетно нам је значајно и важно дапоново вратимо спорт у школе.Када сам ишао у основну школу било је обавезно да одржимо по један час у стрељани, па су они којима је тај спорт одговарао остајали у стрељани и наставили да се њиме баве. Надам се да ћемо наредних година имати све више такмичења у овом спорту, а општина ће пружатимаксималну подршку. Захваљујем вам сеи желим вам добре резултате”, рекао је председник општине приликом отварања такмичења.

У понедељак ће бити одржан и пробни тренинг на којем ће заинтересована деца моћи да се опробају у овом спорту, док је за уторак планирано Општинско такмичење у стрељаштву, чији је организатор Економско – трговачка школа „Књаз Милош“.

„Желим да се захвалим директорки Драгани Милетић која је помогла у организацији овог такмичења и омогућила да се одржи овде у школи, желим да поздравим и председника општине Дејана Ковачевића, који нам је указао велику част доласком овде да нас поздрави и да види како ми радимо, члана Општинског већа Срђана Милићевића и наше драге домаћине са Рудника. Трудићемо се да се наредна такмичења одржавају и по другим местима у нашој општини, где за то постоје услови“, истакао је Бобан Бајкић, председник Стрељачке дружине „Предраг Јефтић Шкепо“.

Председник општине је након отварања турнира посетио и просторије Основне школе „Арсеније Лома“ и кроз разговор са директорком Драганом Милетић сагледао стање у овој образовној установи.

Previous Милановчани добили бесплатан интернет

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I