Eng

Es

It

Sp

„Руменко у саобраћају“ са милановачким предшколцима

„Руменко у саобраћају“ са милановачким предшколцима

Помоћница председника општине за просвету, Александра Јанковић, посетила је предшколце ПУ „Сунце“ и уручила свима по примерак едукативне сликовнице „Руменко у саобраћају“.

-Сликовница је добила сагласност Агенције за безбедност саобраћаја и Завода за унапређивање образовања и васпитања, а има за циљ да побољша знање малишана и олакша им сналажење у саобраћају, чији активни учесници постају поласком у школу.

Из неког претходног искуства, када бих разговарала са децом о безбедности у саобраћају, увек смо изводили закључак да постоји школа за возаче, али не и за пешаке. Најмлађима су та школа родитељи, васпитачи, учитељи ,па је локална самоуправа одлучила да ове године предшколцима са територије наше општине поклони бесплатне примерке „Руменка у саобраћају“. Књижица је едукативног карактера и деци ће на близак начин, примерен њиховом узрасту, помоћи да савладају правила која у саобраћају постоје и која осигуравају безбедност – рекла је Јанковић.

Деца су показала да им тема безбедности у саобраћају није страна, као и да су свесни разних опасности које се могу избећи савесним понашањем пешака.

Првацима ће традиционално бити уручена књижица „Пажљивко“, коју је обезбедила Агенција за безбедност саобраћаја.

Previous Одржан други по реду састанак са председницима месних заједница

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I