Eng

Es

It

Sp

Сабор виолиниста Србије на старом месту, од 14. до 16. августа

Сабор виолиниста Србије на старом месту, од 14. до 16. августа

Чланови Организационог одбора Сабора виолиниста Србије одржали су данас први састанак, на ком су, у општим цртама, правили планове за организацију овогодишњег сабора. На састанку је одлучено да ће се други по реду Сабор виолиниста Србије одржати у прошлогодишњој престоници виолине – Прањанима, и то од 14. до 16. августа 2020. године.

Председник Организационог одбора Дејан Ковачевић истакао је да ће се ове године доста раније кренути са припремама око организације Сабора, с обзиром да се очекује још већи број посетилаца, иако је он прошле године премашио бројку од 50 000 посетилаца у три саборска дана.

„Са великим амбицијама улазимо у пројекат, буџет са локалне самоуправе нам је исти као прошле године, имамо најаве да ће неке државне институције помоћи организцији Сабора, а очекујемо и помоћ од привреде Горњег Милановца, јер смо стварно успели да за кратко време оснујемо један импозантан сабор који је оставио дубок траг у Србији, а већ нам се јављају виолинисти како би резервисали своје место у финалном такмичењу, тако да ћемо спремно дочекати други Сабор виолиниста Србије у Прањанима“, истакао је председник Ковачевић и додао да је план да и ове године директан пренос на телевизијским екранима врши телевизија Пинк.

Идејни творац Сабора и један од чланова Организационог одбора Гвозден Николић истакао је да је први Сабор виолиниста Србије положио велики испит пред народом, али и да очекује да ће се на овогодишњем сабору наћи до 100 000 љубитеља виолине, као и наступ од близу 50 најбољих виолиниста у Србији, у обе категорије.

„ Што се тиче програма, мислим да ћемо далеко више радити на томе да доведемо озбиљне виолинисте, а морам рећи да нам ни сами виолинисти прошле године нису веровали кад смо их убеђивали да ће ту бити прави окршај и такмичарски дух. Награде ће остати велике, с тим што планирамо да првих пет виолиниста буде награђено значајним новчаним износима. Од угоститеља очекујемо да постигнемо договор, јако су нам важни, али морамо да нађемо заједнички језик. Не смемо да дозволимо да дивљају цене, не желимо цену пива од 400 динара, желимо да сваког сабораша угостимо са скромним и нормалним ценама, на обострано задовољство“, нагласио је Николић. Он је такође истакао да се нада да ће се за два месеца активно започети са кампањом око Сабора, укључиће се и Туристичка организација општине Горњи Милановац, што ће и довести до појављивања на Сајму туризма у Београду.

Previous Председник Дејан Ковачевић посетио прву бебу рођену у 2020. години

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I