Eng

Es

It

Sp

Šahovski klub „Metalac-Takovo“ ušao u prvu ligu Srbije

Šahovski klub „Metalac-Takovo“ ušao u prvu ligu Srbije

Predsednik opštine Milisav Mirković upriličio je danas, 5. oktobra 2011. godine u svom Kabinetu prijem predstavnika Šahovskog kluba „Metalac-Takovo“. Prijem je upriličen povodom ulaska ovog Kluba u prvu ligu Srbije.
Ovaj Šahovski klub je u uzbudljivom finišu Prve lige Šahovskog saveza centralne Srbije u Kraljevu, od 17. do 25. septembra 2011. godine uspeo da postigne izuzetne rezultate i tako pređe u najviši rang šahovskog takmičenja u Srbiji – Prvu ligu Srbije.
Predsednik opštine čestitao je Šahovskom klubu uspeh i poželeo ne samo da opstane u Prvoj ligi već da se bori za sam vrh srpskog šaha. Na prijemu Predsednik je uručio i manje prigodne poklone predstavnicima koji su bili prisutni.
Jedan od predstavnika kluba, Aleksandar Sretenović, istakao je da šah više nije toliko popularan sport kao što je nekada bio i da o tome svedoči sve manji broj mladih koji igraju šah. Šahovski klub „Metalac-Takovo“ organizovao je školu za obuku mladih koja i pored toga što je besplatna okuplja izuzetno mali broj polaznika. Na ovom prijemu predloženo je da se na nivou opštine u osnovnim i srednjim školama organizuje šahovski turnir u saradnji Opštine Gornji Milanovac i Šahovskog kluba „Metalac-Takovo“, a u cilju popularizacije ovog sporta u Gornjem Milanovcu.

Претходни Prijateljska utakmica između FK „Crvena Zvezda“ i FK „Takovo“

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I