Горњи Милановац – град са богатом туристичком понудом

Горњи Милановац – град са богатом туристичком понудом

На 44. Сајму туризма у Београду који је ове године носио слоган „Кад је одмор није тешко“, учествовало је 350 излагача, а Кина је била земља партнер. Туристичка организација Општине Горњи Милановац је током сајамских дана, кроз динамичан и садржајан концепт промовисала наш град, његове знаменитости, културно-историјко наслеђе, музичке догађаје, природне потенцијале и етно домаћинства.

Од отварања Сајма у среду, када је Александар Вучић, председник Републике Србије посетио наш штанд, имали смо четири активна и динамична дана да промовишемо нашу општину. Иако је један од најмлађих градова,који ове године слави 170 година од оснивања, Горњи Милановац заиста има шта да понуди. Организовали смо дан који је био посвећен Сабору виолиниста у Прањанима, гост нам је била Лепа Лукић која је заштитно лице овогодишње манифестације. Субота је била дан за промовисање 15. Српског фестивала светске музике за Дан наше општине. Међу бројним посетиоцима и гостима, на штанду је била и Мисс туризма 2023. године, Анастасија Мурић. Посетиоци су прилично позитивно реаговали и рекли су да смо „једно дивно изненађење“. Ми смо искористили ове дане да медијски испромовишемо град на прави начин и да представимо оно чиме располажемо, јер се доста улаже у развој етно туризма. Промовисали смо и наше домаћине, а овом приликом се захваљујем господину Мишић из домаћинстав „Завичај“ из Трудеља и Нешовићима из апартмана „Лунија“ из Луњевице који су допринели промоцији сеоског туризма, на штанду. Један од овогодишњих циљева Туристичке организације  Горњи Милановац је и развој активног туризма, јер имамо богате шумске системе на Руднику, Вујну, Острвици. Ми смо са нашим Планинарским друштвом ушли у обележавање стаза, али оно због чега је Сајам добар је, што смо ступили у контаке са организацијама које раде бициклистичке стазе у Србији и договорили да једна од тих тура иде управо кроз нашу општину, што значи попуњавање капацитета на сеоском подручју и промовисање здравих стилова живота, посебно за људе из урбаних средина- рекла је Невена Обрадовић, директорка Туристичке организације Општине Горњи Милановац.

Српски Фестивал светске музике, један од обележја града ове године слави 15 година. Организатори за овај мали јубилеј најављују још разноврснији програм у коме ће, између осталих, наступити Диванхана, Бајага и инструктори.

Мислим да ће ове године фестивал показати зашто је град-фестивал. Програм ће почети 19. априла, матинеом испред Музеја Рудничко-таковског краја. Имаћемо госте из Италије, Норвешке, а оно што са поносом могу да истакнем је, да смо са општином Горњи Милановац у програм за Дан општине уврстили „Таковски крос“. Имаћемо спортске и музичке активности на Градском тргу, Кабаре са Културним центром, као и представу „Кафана на Балкану“ која је изазвала одличне утиске код публике –рекао је Александар Раковић, технички директор Српског фестивала светске музике.

На 15. Српском фестивалу светске музике, очекује се и наступ оркестра „Стари град“ који ову манифестацију прати од њеног оснивања.

Извешћемо неколико песама са првог албума „Небо изнад старог града“, а публици ћемо приредити и изненађење, јер ће наступити и наши бивши чланови, па позивам све љубитеље акустичног звука и добре музике на Фестивал – додао је Александар Еровић из оркестра„Стари Град.“

Добар блуз и добри гудачи чине чудо. Сарадња гудачког квартета Dinamicа music са норвешким блуз  бендом започета је прошле године током Фестивала, а ове године најављују заједнички наступ 22. априла у 20 сати.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Настављени радови на изградњи канализационе мреже