Eng

Es

It

Sp

Сајам запошљавања

Сајам запошљавања

У Галерији Културног центра одржан је Сајам запошљавања. То је једанаеста манифестација овог типа у Горњем Милановцу. Учешће је узело 18 послодаваца.

„Желим да се захвалим нашим привредницима који су се одазвали, данас је овде присутно седамнаест компанија и Војска Србије, која је такође исказала потребу за новим кадровима. Желим да се захвалим Националној служби за запошљавање на подршци и свему ономе што чине за општину Горњи Милановац. У понуди је преко осамдесет радних места и надам се да ће млади људи, коју су овде присутни, успети да пронађу посао. Локална самоуправа је ове године, у сарадњи са Националном службом за запошљавање, спровела пројекат јавних радова где смо упослили 71 лице путем конкурса, на период од четири месеца. Надам се да ће тај програм бити реализован и у 2018. години. Општина Горњи Милановац је лидер у региону када је у питању привредна активност и као такви имамо најмању стопу незапослености у Моравичком округу. За то су најзаслужнији наши привредници, јер без њих локална самоуправа то не би могла сама да оствари. Преговарамо са једном озбиљном компанијом из Немачке, која ће улагати у енергетски сектор, и надам се да ће се од следеће године тај пројекат реализовати, јер ће се тако отворити одређени број нових радних места“, рекао је председник општине Дејан Ковачевић приликом отварања Сајма запошљавања.

Сајам је добра прилика да се успостави непосредан контакт између послодаваца и незапослених лица. Послодавци су исказали потребу за радницима широког спектра занимања.

„Част ми је да вам у име Националне службе за запошљавање – Филијала Чачак пожелим добродошлицу на једанаести Сајам запошљавања. Желим да се захвалим послодавцима који су издвојили време да учествују на Сајму и омогуће незапосленим лицима да пронађу посао. Надамо се да ће послодавци пронаћи добре кадрове, а незапослена лица своје ухлебљење. Сајам запошљавања је једна од активних мера Националне службе за запошљавање. Општинска управа и локална самоуправа нам помажу пуно, и на тај начин финансирамо активне мере запошљавања“, истакла је Јелка Весковић из Националне службе запошљавања.

У општини Горњи Милановац постоји Савет за запошљавање у чији рад су, поред представника локалне самоуправе, укључени и угледни привредници и представници Националне службе за запошљавање и он је активан у предлагању мера за нова запошљавања.

Previous Посета ОШ „Свети Сава“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I