Sasatanak sa direktorima škola I

Predsednik opštine Milisav Mirković održao je danas sastanak sa direktorima svih gornjomilanovačkih osnovnih i srednjih škola, na temu realizacije finasijskih planova za novu kalendarsku godinu, kao i o pripremama za organizaciju obeležavanja školske slave Sv. Save u ovim obrazovnim ustanovama.
Pored tekućih tehničkih problema po pitanju popravke i sanacije zastarelih škola uglavnom na seoskom području, reči je bilo oko nastavka radova na tri fiskulturne sale u Pranjanima, Takovu i na Rudniku, a za koje su obezbeđena potrebna finasijska sredstva. Prema najavi Predsednika opštine, iz budžeta opštine Gornji Milanovac 11 miliona izdvojeno je za dovršetak radova na fiskulturnoj sali na Rudniku, istim iznosom učestovaće i Ministarstvo za nacionalni investicioni plan. Završetak radova na hali u Pranjanima finansijski će pomoći Američka ambasada sa oko 700.000 dolara, Opština je obezbedila i dodatnih 3 miliona dinara za izgradnju kotlarnice i regulaciju kanalizacione mreže, dok će za fiskulturnu salu pri Osnovnoj školi u Takovu, biti raspisan tender za rekonstrukciju i adaptaciju starog objekta, koji će predviđenim radovima biti pretvoren u fiskulturnu salu.
Jednoglasno, svi direktori su se složili da je za svaku pohvalu Opštinska uprava, iz razloga što se nova kalendarska godina započinje bez dugova iz predhodne godine, zahvaljujući sredstvima obezbeđenim budžetom za finansiranje ovih obaveza škola .
Svaka škola zasebno će na svojstven način obeležiti školsku slavu Svetog Savu, kroz tradicionalne tematske priredbe, a uzeće i učešće u svetosavskom turniru, koji se svake godine održava u sportskoj hali „Breza“.
Sastanku su prisustvovali i zamenik predsednika opštine, Predsednik Skupštine opštine, zamenik načelnika Opštinske uprave i načelnik Odeljenja društvenih delatnosti sa saradnicima.

Previous Glavna manifestacija projekta „Triglav osiguranje Srbija u ritmu Evrope“ I

Leave Your Comment