Sastanak predsednika opštine sa predstavnicima Preduzeća za puteve „Beograd“

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković, održao je danas, 10. oktobra 2012. godine u svom Kabinetu, sastanak sa Nebojšom Pavlovićem, direktorom Preduzeća za puteve „Beograd“ a.d. u restruktuiranju sa saradnicima.
Sastanak je održan povodom predstojećeg zimskog održavanja puteva koji su povereni na održavanje ovom preduzeću, ali i sanacije oštećenja na kolovozu i izvođenja radova na horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji.
Predsednik Mirković upoznao je predstavnike PZP „Beograd“ sa problemom koji je zadesio Opštinu Gornji Milanovac, ali i druge opštine u Srbiji donošenjem Uredbe o kategorizaciji državnih puteva, kojom je u nadležnost naše Opštine preneto održavanje oko 150 kilometara regionalnih puteva koje je do sada održavalo JP „Putevi“ Srbije. Način na koji će problem biti rešen još uvek nije utvrđen, ali po ovom pitanju Opština Gornji Milanovac obavestila je nadležne Republičke organe koji su dali svoje uveravanje da neće biti dovedeno u pitanje održavanje ovih puteva.
Direktor Pavlović iskazao je spremnost ovog preduzeća za predstojeće zimsko održavanje puteva koji su njima povereni na održavanje kao i da će u narednom periodu izvoditi radove na sanaciji oštećenja tih puteva i vertikalnoj i horizontalnoj signalizaciji. On je rekao da će narednih dana biti započeti radovi na sanaciji klizišta na magistralnom putu ka Rudniku i da će biti završiti radove na magistralnom putu koji prolazi kroz varošicu Rudnik.

Previous ODRŽANA 5. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE GORNJI MILANOVAC