Sastanak radne grupe za turizam u okviru USAID projekta održivog lokalnog razvoja

Juče, 11.04.2012. godine, je u Vrnjačkoj Banji održan prvi sastanak radne grupe za razvoj turizma u okviru međuopštinskog partnerstva Kraljeva, Čačka, Vrnjačke Banje, Gornjeg Milanovca i Raške, uključenih u USAID projekat održivog lokalnog razvoja.

Ispred opštine Gornji Milanovac, sastanku su prisustvovale Mira Mirković, direktor Turističke organizacije i Ivana Adamović, radnik Opštinske uprave, a zajedničkim radom svih članova postignut je dogovor o načinu i obimu rada radne grupe i akcionom planu za sprovođenje projektne ideje „Objedinjavanje turističke ponude regiona“. Kroz realizaciju ovog projekta, okupljeni partneri trebaju da osmisle regionalnu strategije razvoja turizma, koja će biti okosnica održivog razvoja u ovoj oblasti u nastupajućim godinama. Integrisana turistička ponuda, bolja prezentacija i brendiranje ovog turističkog mikro – regiona, glavni su ciljevi kojima će međuopštinsko partnerstvo težiti.
Iz USAID projekta održivog lokalnog razvoja biže omogućena tehnička pomoć, kroz obuke članovima radne grupe kako formirati turistički region, mapirati i analizirati lokalne potencijale i resurse. Pored toga, biće odobrena i bespovratna finansijska pomoć za razvoj i brendiranje integrisane turističke ponude, sa kreiranjem prepoznatljivog vizuelnog identiteta i promocijom, koji trebaju da zainteresuju veći broj turista za ponudu ovog turističkog regiona.

Previous POČINJE VELIKO PROLEĆNO UREĐENJE GORNJEG MILANOVCA. UKLJUČIMO SE SVI!