Eng

Es

It

Sp

Седница Моравичког управног округа одржана у Горњем Милановцу

Седница Моравичког управног округа одржана у Горњем Милановцу

Друга редовна седница Савета Моравичког управног округа у 2018.години одржана је данас у Свечаној сали Скупштине општине Горњи Милановац. На седници је било речи о стању јавне безбедности на подручју Моравичког управног округа, са посебним освртом на стање безбедности на подручју општине Горњи Милановац. Говорило се о припреми система одбране од града у 2018.години као и о стању противградних станица, ракета и противградних стрелаца.

Известиоци су информисали присутне чланове Савета о активнистима на формирању, опремању и попуни јединица Цивилне заштите опште намене у локалним самоуправама на подручју округа. Једна од тачака дневног реда била је и озакоњење објеката, регистрација стамбених заједница и адреси регистар.

Председник Савета Моравичког управног округа мр Слободан Јоловић :

„Могу да поделим задовољство свих присутних да је негде око 92% објеката и ракета обезбеђено је за подручје града Чачка, Горњег Милановца, Ивањице и Лучана и да ћемо до 15.априла , када почиње сезона одбране од града, покушати да доведемо и преостале у исправно стање и обезбедимо на подручју округа да свака противградна станица има преко 12 противградних ракета , колики је оптималан број.

Посебна тема је била озакоњење објеката и анализа како градске и општинске управе спроводе своје обавезе које проистичу из закона о озакоњењу објеката. Констатовали смо да поједине управе то добро раде, а неке од њих треба да мало више буду посвећене том послу, јер то је посао који је од општег интереса са једне стране, а са друге у интересу је сваког грађанина који има нелегално саграђен објекат да по изузетно повољним условима то легализује.

Што се тиче регистрације стамбених заједница Моравички округ је у Републици Србији отишао даље од других и овај посао ће привести успешно крају до краја априла ове године. Практично , свака стамбена зграда ће имати свог управника и то ће бити почетак да се решавају неки проблеми који су везани за колективно становање на подручју читавог округа. Оно што започињемо и што треба да буде завршено до краја ове године јесте формирање односно ажурирање адресног регистра. Свака улица ће добити свој назив, свака стамбена и пословна јединица ће добити свој број, укључујући и сеоско подручје.“

Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац:

„Што се тиче опште безбедности и сузбијања криминалитета општина Горњи Милановац је узела активно учешће са ПС у горњем милановцу.Ми смо прошле годинеиз буџета издвојили око 15.000.000 динара за набавку камера које ће служити првенствено за безбедност деце.Прошле године смо урадили Предшколску установу „Сунце“ и обезбедили је потребним камерама.Такође Гимназију у Горњем Милановцу обезбедили са видео надзором , техничку и економску школу, ОШ „Момчило Настасијевић“, такође под видео надзором ће бити и градски парк и улаз из правца Чачка и то ћемо завршити у наредних петнаестак до двадесет дана. Мониторинг центар за све активности ће бити у свакој засебној школи за школске објекте, а све скупа и у станици СУП-а у Горњем Милановцу где ће моћи и МУП да прати активности. Када говорим о неком наредном периоду, ми ћемо у овој години гледати да покријемо камерама све битније раскрснице у граду, тако да ћемо моћи да контролишемо не само безбедност саобраћаја већ и да несавесне возаче том приликом кажњавамо и на такав начин. Што се тиче саме безбедности саобраћаја, набавићемо и три доплер радара за сва три фреквентна улаза у Горњи Милановац. Из правца Београда, правца Чачка и са ауто – пута то јест Такова. Поред свих школа ће бити уграђена и светлосна вертикална сигнализација која ће опомињати возаче да наилазе на место школе, да успоре брзину и на сваком пешачком прелазу стану.

По питању озакоњења објеката, општина Горњи Милановац је прва у Моравичком округу по броју донетих решења о озакоњењу објеката. Овом приликом желим да похвалим и рад Општинске управе општине Горњи Милановац и све запослене који раде на пословима озакоњења јер су у значајном проценту , око 25%, већ успели да озаконе објеката.“

Previous Ред на градским улицама и Рзавска вода до Рудника

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I