Eng

Es

It

Sp

Седница МУО

Седница МУО

Свака врста непрописног паркирања ће, у сарадњи са полицијом, бити санкционисана, а паук возила ће иста односити, изјавио је данас председник општине Дејан Ковачевић на седници Савета Моравичког округа,који је одржан у Горњем Милановцу.

„Заједно са Министарством унутрашњих послова радићемо на организацији Паркинг сервиса у општини Горњи Милановац, јер без њихове помоћи ми то сами не можемо да урадимо. Имаћемо 900 паркинг места која ће бити расположива на територији града .Ми ћемо и пре почетка наплате паркирања спровести акцију упознавања суграђана са новим начином функционисања система јавног паркирања. Ово је једини начин да уредимо неуређен систем паркирања у граду“, рекао је Ковачевић.

На седници којом је председавао начелник Моравичког управног округа мр Слободан Јоловић, Ковачевић је указао и на проблем саниртарног инспектора. „Недовољно је да је он присутан само два дана седмично на великој територији, колику заузима наша општина. Имамо много објеката, санитарне контроле морају бити учесталије, јер је то директно везано са здрављем становништва. На овом питању ћу инсистирати и на наредним састанцима Моравичког округа и наш заједнички задатак је да за то добијемо сагласност Владе Републике Србије“.

Састанку су присуствовали помоћник градоначелника Чачка Мирјана Ђоковић, заменик председника општине Лучани Миливоје Доловић, начелник ПУ и начелници одељења МУП ПС Чачак, представници Школске управе Чачак, представници Радне јединице ЈП „Србијаводе“ у Чачку, руководиоци подручних јединица органа државне управе и начелници градске и општинских управа, као и директор Стамбене агенције Чачак.На дневном реду данашње седнице нашли су се извештаји за 2017.године о стању јавног реда и мира, безбедности у саобраћају и активностима Сектора за ванредне ситуације за девет месеци 2017. године, о формирању Јединица цивилне заштите опште намене у локалним самоуправама на подручју Моравичког округа, о припреми субјеката за наступајући зимски период на територији округа, о спровођењу превентивних мера одбране од поплава на водотоцима првог и другог реда, о спровођењу Закона о озакоњењу објеката, о спровођењу Закона о становању и одржавању зграда и о примени Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе за 2017. годину.

Једна од тема била је регистрација стамбених заједница.

Previous Кванташка пијаца на новој локацији

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I