Eng

Es

It

Sp

Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije održanoj danas,
18. februara 2012. godine na osnovu Izveštaja o stanju objekata Komisije za obilazak objekata predškolske ustanove, osnovnih i srednjih škola u cilju utvrđivanja stanja u kojem se objekti nalaze u pogledu njihove bezbednosti za normalan i nesmetan nastavak vaspitno-obrazovnog rada,

preporuke Školske uprave u Čačku i predloga Opštinskog štaba za vanredne situacije Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije i Predsednik opštine Milisav Mirković doneo je Odluku o prekidu nastave u obrazovno-vaspitnim ustanovama na teritoriji opštine Gornji Milanovac od 20. do 22. februara 2012. godine. Nastavak vaspitno-obrazovnog rada planiran je za četvrtak 23. februar, ukoliko nakon intervencija na otklanjanju nedostataka na objektima Komisija utvrdi da su bezbedni za nastavak vaspitno-obrazovnog rada.
Danas je upućen zahtev Vladi Republike Srbije, Republičkom štabu za vanredne situacije, Elektrodistribucijama Kraljevo, Čačak i Gornji Milanovac da razmotre mogućnosti za normalizaciju snabdevanja električnom energijom privrednih subjekata na području opštine Gornji Milanovac od ponedeljka, 20. februara 2012. godine i tako omoguće nastavak procesa proizvodnje, a da se uštede na području opštine ostvaruju kroz isključenje javne rasvete i smanjenje potrošnje od strane domaćinstava kroz apelovanje na građane u pravcu racionalnog korišćenja električne energije, kako se inače i ostvaruje ušteda u većini drugih gradova i opština. Na taj način obustavili bi se dalji gubitci koje milanovačka privreda trpi poslednjih deset dana.
Usled prestanka snežnih padavina i angažovanjem sve raspoložive mehanizacije u toku jučerašnjeg dana i noći očišćeni su svi magistralni i regionalni putni pravci i većina lokalnih puteva. Radi se na pročišćavanju ostatka lokalnih i nekategorisanih puteva. Prioritet u čišćenju i dalje imaju ona naseljena mesta u kojima ima smrtnih slučajeva, bolesnih i iznemoglih lica. Službena lica Opštine, članovi Opštinskog štaba za vanredne situacije, Crvenog krsta i Centra za socijalni rad nastavljaju rad na terenu u saradnji sa službama Doma zdravlja, Elektrodistribucije i Vatrogasne jedinice i danas obilaze najugroženija domaćinstva i dostavljaju im hranu i lekove.
Na gradskom području saobraćaj je uglavnom normalizovan i trenutno su problematične samo ogromne količine snega koje su suzile kolovoz. Usled porasta temperature povećana je opasnost od pada ledenica i snega sa krovova pa je apelovano svim građanima da se ne kreću obeleženim zonama, da postavljene trake kojima su obeležene ugrožene zone ne uklanjaju i tako dovode u pitanje nečiji život i da uklone svoje vozila koja se nalaze u blizini visokih objekata kako padom snega ne bi došlo do njihovog oštećenja. Takođe, upućen je apel i vlasnicima stambenih i poslovnih objekata da redovno čiste sneg ispred svojih objekata, uklanjaju ledenice i sneg sa krovova.

Претходни Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I