Eng

Es

It

Sp

Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije i Predsednik opštine Milisav Mirković na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije održanoj danas, 17. februara 2012. godine, a na osnovu izveštaja nadležnih službi konstatovao je da je usled novih snežnih padavina praćenih vetrom u proteklih više od 36 časova došlo do uvećanja snežnog pokrivača na području opštine Gornji Milanovac za dodatnih 30 do 50 centimetara i da je odobrena pomoć Vlade Republike Srbije Opštini Gornji Milanovac od 5 tona nafte za raščišćavanje putnih pravaca od velikog značaja. Najteža situacija je u naseljenim mestima na padinama Rajca, Suvobora i Rudnika u kojima su gotovo svi nekategorisani putni pravci ponovo zavejani, a dobar deo lokalnih i nekategorisanih puteva neprohodan. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu pa se u toku dana očekuje normalizacija prevashodno regionalnih putnih pravaca. Prioritet u čišćenju i dalje imaju ona naseljena mesta u kojima ima smrtnih slučajeva, bolesnih i iznemoglih lica, a danas su prioritetni i putni pravci koji vode prema grobljima, crkvama i manastirima zbog predstojećeg verskog praznika Zadušnica. Službena lica Opštine, članovi Opštinskog štaba za vanredne situacije, Crvenog krsta i Centra za socijalni rad nastavljaju rad na terenu u saradnji sa službama Doma zdravlja, Elektrodistribucije i Vatrogasne jedinice i danas će obići oko 50 najugroženijih domaćinstava i dostaviti im hranu i lekove.
Na gradskom području saobraćaj se otežano odvija zbog zadržavanja snega na kolovozu i suženja kolovoza usled ogromnih količina snega. Usled porasta temperature povećana je opasnost od pada ledenica i snega sa krovova pa je apelovano svim građanima da se ne kreću obeleženim zonama i da postavljene trake kojima su obeležene ugrožene zone ne uklanjaju i tako dovode u pitanje nečiji život, kao i vlasnicima stambenih i poslovnih objekata da redovno čiste sneg ispred svojih objekata, uklanjaju ledenice i sneg sa krovova. Svi prilazi Gradskom groblju su prohodni, a sutra će biti pojačano prisustvo saobraćajne policije radi regulisanja saobraćaja.
Jedan od zaključaka sa današnje sednice jeste da se ponovo uputi zahtev nadležnima da razmotre mogućnosti za normalizaciju snabdevanja električnom energijom privrednih subjekata na području opštine Gornji Milanovac od ponedeljka, 20. februara 2012. godine i tako omoguće nastavak procesa proizvodnje, a da se uštede na području opštine ostvaruju kroz isključenje javne rasvete i smanjenje potrošnje od strane domaćinstava kroz apelovanje na građane u pravcu racionalnog korišćenja električne energije, kako se inače i ostvaruje ušteda u većini drugih gradova i opština. Na taj način obustavili bi se dalji gubitci koje milanovačka privreda trpi poslednjih deset dana.
Prema izveštajima nadležnih u oblasti snabdevanja električnom energijom postoji nekoliko kvarova na niskonaponskoj mreži čije se otklanjanje očekuje u toku dana. U oblasti telekomunikacija, radu službe hitne pomoći i kućne nege nema većih problema, a u oblasti vodosnabdevanja primetan je povećan broj pucanja vodovodnih instalacija. Sistem grejanja funkcioniše bez problema, kao i komunalna higijena osim teškoća u pristupu kontejnerima zbog visokog snežnog pokrivača i niskih temperatura.


Претходни Sazvana je trideset sedma sednica Opštinskog veća

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I