Eng

Es

It

Sp

Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Danas, 8. februara 2012. godine, u Kabinetu predsednika opštine Gornji Milanovac, održana je još jedna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije.
Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije i Predsednik opštine Milisav Mirković sazvao je sednicu Štaba radi sagledavanja trenutnog stanja i utvrđivanja daljih mera u cilju obezbeđenja prohodnosti svih puteva na teritoriji opštine. Snežne padavine praćene jakim vetrom u protekla dva dana otežale su situaciju u opštini Gornji Milanovac. Svi putevi koji su prethodnih dana raščišćeni zavejani su, ponovo se mora raditi na raščišćavanju i to brzo prema unapred utvrđenim prioritetima. Zaključeno je da se mora naložiti predsednicima Mesnih zajednica da se do zavejanih domaćinstava, kojih na području opštine ima preko 180 odnosno preko 420 ugroženih lica, moraju sa svojim sugrađanima probiti. Takođe, na terenu su i ekipe Crvenog krsta i Centra za socijalni rad koje terenskim vozilima dolaze do najudaljenijih i najnepristupačnijih delova opštine i dostavljaju hranu i lekove onima kojima je to neophodno. Elektrodistribucija Gornji Milanovac stavila je na raspolaganje Štabu četiri „Lade Nive“ za potrebe probijanja do najugroženijih domaćinstava. Na ovom poslu prema potrebama uključivaće se sa svojim vozilima i članovi Auto moto kluba „Džiperi Velereč“. Sva raspoloživa mehanizacija, kako javna tako i dodatno angažovana je na terenu, a odgovora na zahtev koji je upućen Vladi Republike Srbije, Republičkom štabu za vanredne situacije i Okružnom štabu za vanredne situacije za dodatna sredstva, naftu i mehanizaciju koja je preko potrebna, još uvek nema. Na području grada situacija je za sada stabilna, ali će se maksimalno koristiti prestanak snega za čišćenje ulica, iznošenje snega iz užeg centra grada kao i skidanje ledenica sa objekata. Apelovano je na sve građane da ispred svojih objekata očiste sneg i skinu ledenice sa krovova jer su to njihove zakonske obaveze. Povodom otežanog odvijanja saobraćaja u uslovima elementarne nepogode, doneta je odluka kojom se od danas, 8. februara 2012. godine, dozvoljava kretanje motornim vozilima Trgom Kneza Mihaila i delom ulice Vojvode Milana od Trga Kneza Mihaila do ulice Miloša Velikog u vremenu od 18.00 do 24.00 časa. Ova Odluka važiće sve do ukidanja vanredne situacije u Opštini Gornji Milanovac. Na ovoj sednici odato je i priznanje angažovanju mehanizacije i ljudstva iz gornjomilanovačke kasarne koji na ulicama svakodnevno pomažu u prevazilaženju izuzetno teške situacije, A.D. Rudnik i flotacija „Rudnik“ koje je svojom mehanizacijom raščistilo područje Rudnika i Majdana kao i preduzeću „Svin“ koje je dalo jedno vozilo da bez naknade danonoćno učestvuje u raščišćavanju snega.
Shodno Odluci o prekidu nastave u obrazovno-vaspitnim ustanovama na teritoriji opštine Gornji Milanovac osnovne i srednje škole ne rade kao ni predškolska ustanova dok vrtić na gradskom i seoskom području radi, ali sa znatno manjim brojem prisutne dece.
Prema izveštajima nadležnih nema većih problema u oblasti telekomunikacija, snabdevanja električnom energijom osim jučerašnjeg prekida u Pranjanima u trajanju od dva sata, radu službe hitne pomoći i kućne nege, vodosnabdevanja, grejanja i komunalne higijene.
I danas su upućeni apeli bolesnim i starim licima, kao i trudnicama sa seoskih područja, a naročito iz onih delova koji su teško pristupačni, da se privremeno smeste kod prijatelja i rodbine na području grada do stabilizacije vremenskih prilika i građanima da svoje automobile ukoliko je to moguće uklone sa kolovoza, a ukoliko ne, onda parkiraju samo sa jedne strane kolovoza kako bi mehanizacija mogla da očisti ulice i da sneg iz svojih dvorišta ne izbacuju na očišćen kolovoz.


Претходни Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I