Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Danas, 10. decembra 2012. godine povodom snežnih padavina na području Opštine Gornji Milanovac, u Kabinetu predsednika opštine Gornji Milanovac održana je sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Predsednik opštine i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Milisav Mirković sazvao je sednicu Štaba radi sagledavanja trenutnog stanja na području Opštine Gornji Milanovac izazvanog snežnim padavinama i niskim temperaturama u protekla tri dana. Visina snežnog pokrivača iznosi u proseku oko 10 centimetara tako da većih problema u odvijanju saobraćaja na regionalnim i većini lokalnih puteva nema. Manjih problema ima na pojedinim lokalnim putevima gde su se, usled jakog vetra, pojavili snežni smetovi za čije je čišćenje angažovana teška mehanizacija. Gradsko područje čisti se prema unapred utvrđenim prioritetima i većina ulica je očišćena.
Na polju snabdevanja električnom energijom nema većih problema tako da je snabdevanje na području Opštine Gornji Milanovac uredno.
Prema izveštajima nadležnih nema većih problema u oblasti telekomunikacija, radu službe hitne pomoći i kućne nege. Prema izveštaju Javnog komunalnog preduzeća „Gornji Milanovac“ sistem grejanja funkcioniše redovno, kao i sistem za vodosnabdevanje.
Obrazovno-vaspitni rad u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji opštine Gornji Milanovac redovno se realizuje. U pojedinim izdvojenim odeljenjima na seoskom području početak nastave je kasnio usled kašnjenja autobuskog prevoza.
Sa ove sednice štaba upućen je apel vlasnicima stambenih i poslovnih objekata da redovno čiste sneg ispred svojih objekata, a u tom pravcu pojačan je rad inspekcijskih službi koje će za početak podsećati na zakonsku obavezu vlasnika stambenih i poslovnih objekata i upućivati opomene.

Previous ODRŽANA 8. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE GORNJI MILANOVAC