Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Vanredna situacija u Opštini Gornji Milanovac i dalje je na snazi i biće ukinuta Odlukom Vlade Republike Srbije i to nakon otklanjanja svih posledica od elementarne nepogode izazvane obilnim snežnim padavinama kako je navedeno u Zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije od 24. februara 2012. godine sa čijom sadržinom su upoznati članovi Opštinskog štaba na današnjoj sednici. Kako se navodi u Zaključku, štabovi za vanredne situacije među kojima su i Okružni štab za vanredne situacije Moravičkog okruga i Opštinski štab za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac nastavljaju sa 24 časovnim angažovanjem u otklanjanju posledica od elementarne nepogode do dana ukidanja vanredne situacije Odlukom Vlade RS za njihovu teritoriju.
Izveštaji nadležnih službi ukazuju na to da se sveukupno stanje u opštini svakim danom popravlja. Svi magistralni, regionalni i lokalni putevi su pročišćeni i prohodni. Većina nekategorisanih puteva je pročišćena i ostalo je još 35 kilometara nepročišćenih puteva.
Na gradskom području sve ulice su pročišćene i dalje se radi na iznošenju snega iz zona raskrsnica, parking prostora i trotoara Pojačane su aktivnosti na oslobađanju rešetki slivnika za nesmetan prijem površinskih voda.
JKP „Gornji Milanovac“ je shodno Naredbi Opštinskog štaba preduzelo niz mera i aktivnosti na visokoj brani „Banjani“ u cilju njenog nesmetanog funkcionisanja
Prema izveštajima nadležnih nema većih problema u oblasti snabdevanja električnom energijom, telekomunikacijama, radu službe hitne pomoći i kućne nege, vodosnabdevanja, grejanja i komunalne higijene.

Previous Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Leave Your Comment