Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Danas, 14. decembra 2012. godine u Kabinetu predsednika opštine Gornji Milanovac održana je sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije.
Predsednik opštine i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Milisav Mirković upoznao je članove Štaba sa Naredbama komandanta Republičkog štaba za vanredne situacije Ivice Dačića i načelnika Štaba Predraga Marića. Ovim naredbama naloženo je opštinskim, gradskim, okružnim i pokrajinskim štabovima za vanredne situacije preduzimanje preventivnih i operativnih mera zaštite od posledica najavljene ledene kiše i izvršenje analize sadašnjeg stanja kao i sprovođenje kontrole spremnosti svih preduzeća nadležnih i angažovanih na održavanju putne mreže.
Na teritoriji Opštine Gornji Milanovac u protekla 24 časa nije bilo snežnih padavina. Stanje na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima je uredno, svi putni pravci su očišćeni i prohodni tako da problema u odvijanju saobraćaja nema. Ulice na gradskom području su očišćene, u toku je čišćenje trotoara, a inspekcijske službe rade na obeležavanju zona ugroženih ledenicama. Autobuski saobraćaj odvija se usporeno, ali se svi polasci i dolasci realizuju. U cilju adekvatnog održavanja putnih pravaca na teritoriji Opštine Gornji Milanovac, na današnjoj sednici određen je koordinator funkcija stalna komunikacija i koordinacija sa nadležnim Ministarstvom i Opštinskim štabom za vanredne situacije odnosno praćenje stanja, obaveštavanje, koordinacija aktivnosti i sl…
Prema izveštajima nadležnih nema većih problema u oblasti snabdevanja električnom energijom, telekomunikacija, radu službe hitne pomoći i kućne nege. Prema izveštaju Javnog komunalnog preduzeća „Gornji Milanovac“ sistem grejanja funkcioniše redovno, kao i sistem za vodosnabdevanje.
Obrazovno-vaspitni rad u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji opštine Gornji Milanovac redovno se realizuje. U pojedinim izdvojenim odeljenjima na seoskom području početak nastave je kasnio usled kašnjenja autobuskog prevoza.
Povodom upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda na moguću ledenu kišu, Opštinski štab apeluje na sugrađane, posebno starije, da bez preke potrebe ne izlaze napolje, a na vozače da ne kreću na put.

Previous ODRŽANA PETA REDOVNA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE GORNJI MILANOVAC